13.03.2018,  19:21:11 | 0 comentarii | 396 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Specialiștii de la INSEMEX, / Formatori pentru salvatorii minieri din Columbia!
de Corneliu BRAN

Profesionalismul INSEMEX Petroșani este recunoscut la nivel mondial şi nu de puţine ori specialiștii săi sunt chemaţi în diverse puncte ale globului să participe la instruirea şi perfecţionarea unor serii de salvatori minieri.

Aşa se întâmplă şi în acest an, în perioada 19-22 octombrie, când doi specialiști-cercetători de la INSEMEX Petroșani vor contribui la perfecționarea salvatorilor minieri din Columbia. Este vorba de Artur George Găman, directorul general al INSEMEX, și de Daniel Pupăzan, director tehnic al aceleiaşi instituţii, care vor participa în luna octombrie la ediția a treia a „Întâlnirii Naționale ale Salvatorilor Minieri” ce se va desfăşura în Santa Marta, Columbia.
Organizatorii apreciază că experiența dobândită de reprezentanții Statului Român, dar și bagajul profesional pe care îl au cei doi hunedoreni invitați „ar reprezenta o contribuție majoră în pregătirea salvatorilor minieri din Columbia”. 
Reprezentanții INSEMEX vor prezenta la întâlnirea cu grupul de lucru din Columbia două teme individuale. Prima temă se va axa pe capitolul „Securitate Minieră”, în mod special pe cercetare și/ sau experiențe în prevenirea și controlul exploziilor de metan și praf de cărbune. A doua temă prezentată va aborda „Modelul de pregătire psihologică a salvatorilor minieri în corelație cu factorii de mediu”. 
„Scopul reuniunii din ţara Americii de Sud, Columbia, este acela de a pregăti membrii Serviciului Național de Salvare Minieră pentru prevenirea accidentelor miniere, respectiv privind standardele de competență necesare operațiunilor de salvare minieră, precum și pentru a întări relațiile de colaborare dintre cei ce-şi desfăşoară activitatea în acest domeniu”, ne-a spus săptămâna aceasta Arthur George Găman, directorul general al INSEMEX.
Mai trebuie adăugat şi faptul că evenimentul va fi organizat de Agenția Națională pentru Minerit din Columbia, care, de altfel, va suporta integral şi cheltuielile ocazionate de deplasarea şi cazarea celor doi specialişti.
În anul 2019, Columbia va organiza cea de-a IX-a Conferinţă a Organismului Internaţional de Salvare Minieră – IMRB.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter