19.03.2018,  18:59:34 | 0 comentarii | 309 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Lupeni / Centenarul Marii Uniri la start
de Ziarul Vaii Jiului

Autoritățile locale de la Lupeni au dat startul acțiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Calendarul acțiunilor a fost deschis duminică seara la Palatul Cultural „Minerul” din Lupeni, cu piesa de teatru în premieră absolută „Ziditori ai Marii Uniri”. Piesa a fost pusă în scenă de Compania de Teatru „Civic Art” București, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Lupeni, în colaborare cu SC Comexim „R” SRL Lupeni. La eveniment au participat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, viceprimarul Iacob Mesaroș, patronul SC Comexim R SRL - Emil Părău, oameni de afaceri și directori ai instituțiilor din Lupeni, reprezentanți ai bisericilor, consilieri locali și locuitori ai municipiului Lupeni.
Primar Lucian Resmeriță a declarat: „Pe parcursul acestui an vom organiza o serie de acțiuni de suflet dedicate Centenarului Marii Uniri, acțiuni prin care ne dorim să-i apropiem mai mult pe lupeneni, dar și pe toți locuitorii Văii Jiului de istorie și identitatea națională. Cea mai mare parte a acestor acțiuni se va derula pe scena Palatului Cultural. Mulțumim pe această cale fostei administrații, care a făcut posibilă reabilitarea acestui lăcaș de cultură, cu care ne mândrim astăzi, o adevărată bijuterie arhitecturală, am putea spune unică în județ și printre puținele din țară ca arhitectură și acustică. Cu această ocazie doresc să vă spun că astăzi sărbătorim un dublu eveniment: atât începutul acțiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri, dar și evenimentul cu numărul 200 pe scena Palatului Cultural Minerul. Prin evenimentele culturale care vor avea loc și în acest an la sala Palatului vom continua astfel proiectul Lupeni - Capitală Culturală a Județului început de senatorul Cristian Resmeriță în mandatul său de primar al municipiului Lupeni. Doresc și pe această cale să mulțumesc Consiliului Local al municipiului Lupeni, domnilor consilieri locali care au înțeles importanţa acestor evenimente pentru lupeneni și au făcut posibilă desfășurarea lor și doresc să invit și pe această cale cetățenii municipiului Lupeni dar și pe cei din întreaga Vale a Jiului să participe la toate evenimentele care vor avea loc la Lupeni dedicate Centenarului Marii Uniri din acest an, precum și la toate evenimentele care se vor derula pe scena Palatului Cultural, evenimente care vor contribui la îmbogățirea bagajului cultural, care vor veni să bucure mintea și sufletul cetățenilor”.
Sonia LIBERESCUInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter