19.03.2018,  19:14:16 | 0 comentarii | 736 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Seară petrileană la / „Căprioara lui Ţugu”
de Gheorghe OLTEANU

Frumos de tot titlul cu care colegul şi prietenul meu Marian Boboc şi-a început postarea de pe Facebook: „Bilaterala unde s-a băut... trilateral”. Numai că, ţinând seama că Marian e poet, v-aş sugera să o luaţi ca pe o licenţă poetică. Asta, pentru că, în niciun caz, sâmbăta trecută, noi amândoi nu am îngurgitat cantitatea de vin care s-ar fi pus pe masă în caz că eram în trei. Adică şi cu directorul Cătălin Docea. 

Recunosc că nu
am mai fost de zeci de ani la localul căruia acum i se spune „Căprioara - La Ţugu” din Petrila. Ca atare, întâlnirea bilaterală de la sfârşitul săptămânii trecute mi-a readus în memorie amintiri de tânăr gazetar ale cărui deplasări de documentare vizau, în special, unităţile miniere. De la care, mai apoi, împreună cu câţiva ortaci pe care-i cunoscusem la mină, intram într-un asemenea „abataj de suprafaţă”, ca să ne dăm o bere. E schimbat de tot actualul restaurant, iar meritul este, incontestabil, al omului de afaceri Cătălin Ţugulea. Am rămas uimit, o spun drept, când, după ora şapte seara, în local intrau grupuri-grupuri de consumatori. Cam pe la opt, nu mai erau locuri la mese! 

În mod sigur,
îndeosebi în weekend, petrilenii preferă, să petreacă aici câteva ceasuri, pentru că găsesc o atmosferă destinsă. Asta, desigur, pe lângă felurile de mâncare şi băuturile felurite pe care şi le pot comanda. Dar mai e ceva! Muzica băieţilor de la „Amfiteatru 13” care, nu exagerez, te ţine în priză. Mi-a făcut mare plăcere să mă întâlnesc din nou cu prietenii mei Mircea Dinuţă, chitară, şi Cătălin Murăraşiu, chitară bas. În seara aceea, cu ei a evoluat, ca solist vocal, pentru prima dată în faţa unui public, domnişoara Bianca Lungu. Fata este din Lupeni, are 19 ani şi este studentă în anul I la Administrarea Afacerilor. Dar şi lucrează, a menţionat ea, la „Tesma” din localitatea ei natală. La început, a fost un pic nesigură pe vocea ei, dar, la al treilea cântec, şi-a dat drumul, cum se spune în domeniu.

Alături de noi
era o masă organizată. Ocupanţii ei erau salariaţi de la magazinele “1001 de articole” din Valea Jiului, dar şi dinafara acesteia. Cel care organizase întâlnirea de socializare a fost domnul Nicu Chirculescu, administratorul firmei, şi unul dintre cei mai activi susţinători ai Festivalului „Fii star în ţara ta!”, iniţiat de prietenul său Cătălin Ţugulea. Era şi firesc să nu fi putut trece cu vederea o asemenea adunare, mai ales că majoritare erau doamnele şi domnişoarele. Nu mai ştiu dacă am numărat patru bărbaţi printre ele. Remarc cu plăcere modul impecabil în care redactorul şef şi eu am fost serviţi de către chelnerul Nelu Haţegan, de loc de la mine din Vulcan. Dacă nu am fi ajuns acolo la invitaţia patronului, aş fi putut spune că vinul de ţară servit din carafă şi ulcele de lut a făcut toţi banii. Din păcate, deşi bine tratat, „binomul” redacţional a trebuit să se ridice de la masă undeva aproape de ora nouă. Marian Boboc trebuia să aibă o întrevedere care nu suferea amânare. Am plecat, totuşi, cu inima împăcată şi sigur că, până la viitoarea socializare redacţională, „Căprioara - La Ţugu” nu va fi vânată.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter