20.03.2018,  19:06:15 | 0 comentarii | 313 vizualizari
Universitatea din Petroșani / Prezentată ambasadorului din Belarus
de Alina PIPAN

Andrei M. Grinkevich, ambasadorul Republicii Belarus în România, a efectuat luni, 19 martie, o vizită de lucru în județul Hunedoara.

Ambasadorul Andrei M. Grinkevich a vizitat în cursul anului trecut o serie de prefecturi din țară, întreprinzând un adevărat turneu pentru consolidarea relațiilor cu autoritățile române. 
La întâlnirea cu ambasadorul, care a avut loc la Prefectura Hunedoara, au participat prefectul județului Hunedoara - Fabius Tiberiu Kiszely, viceprimarul municipiului Deva - Ovidiu Moș, președintele Consiliului Județean Hunedoara - Mircea Flaviu Bobora, directorul Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara - Crinela Gafton și inspectorul școlar general Maria Ștefănie.
În cadrul acestui tip de întâlniri, fiecare parte vine în fața celeilalte cu un portofoliu, o propunere de colabo­rare. Această țară este un important producător de tractoare, utilaje de scară mare, autobuze, troleibuze și camioane, anvelope, aparate electronice pentru bucătărie și un actor puternic în domeniul medicinii, informaticii, agriculturii, opticii, educației și turismului. Ambasadorul a subliniat capacitățile Republicii Belarus în furnizarea de echipamente grele pentru infrastructură, industrie forestieră și transporturi. Așadar, Mircea Flaviu Bobora și Ovidiu Moș și-au manifestat interesul pentru studierea ofertei de autobuze electrice produse în Republica Belarus. Dacă o fi cu noroc, s-ar putea ca pe Linia Verde din Valea Jiului să ne plimbăm cu autobuze electrice realizate în Belarus. 
Au fost luate în discuție posibile cooperări între instituții de învățământ la nivel de școli și universități, punându-se accentul pe cooperarea în domeniul instruirii în domeniul minier și a unui schimb de experiență între elevi, studenți și profesori. 
Universitatea din Petroșani a fost prezentată ca o instituție cu profil unic în România, care ar putea constitui baza unei cooperări între cele două state în domeniul minier. Având în vedere că Belarusul are o industrie puternică producătoare de mașini și utilaje, este posibil să devină o piață interesantă de muncă pentru studenții români. La fel de posibil este ca studenții din Petroșani să poată participa la programe de schimb de experiență în această țară. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter