20.03.2018,  19:16:05 | 0 comentarii | 1065 vizualizari
La Lupeni / O echipă mobilă medico-socială poate câștiga 488.400 lei
de Alina PIPAN

În cadrul proiectului „Bahtalo! Împreună combatem sărăcia și discriminarea” au fost scoase la licitație de Primăria Lupeni serviciile medico-sociale, menite să acorde consultații și îngrijire grupului-țintă al proiectului, adică pentru 960 de persoane marginalizate.
Serviciile vor fi prestate de o echipă mobilă ce va fi compusă din 4 persoane: un medic, un asistent medi­cal generalist, un asistent social și un psiholog. Echipa are rol de supraveghere și monitorizare a cel puțin 80 la sută din grupul țintă de 960 persoane marginalizate, incluse în program. Echipa va avea rolul și de a monitoriza riscul de sărăcie și de privare materială care periclitează starea de sănătate a familiei, a persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, inclusiv a etnicilor romi, creșterea numărului de persoane din comunitățile cu populație aparținând comunității rome înscrise la medicul de familie. Echipa trebuie să monitorizeze cazurile de autism, cazurilor persoanelor cu probleme de sănătate mintală. Echipa va trebui să viziteze fiecare gospodărie în parte și să trateze orice persoană, fie că are sau nu asigurare medicală. Este absolut necesar ca echipa medicală să acorde servicii cel puțin pentru 768 de persoane din cele 960, dar mai ales să păstreze sub monitorizare 70 de copii sub 6 ani și 70 de persoane peste 64 de ani. 
Serviciile ce vor fi prestate de echipa mobilă vizează monitorizarea cazurilor medicale cronice, reducerea mortalității infantile, prevenirea sarcinilor la minore, creșterea numărului de beneficiari ai serviciilor medicale, creșterea numărului de beneficiari ai programelor de sănătate (TBC, diabet, boli cardiovasculare, boli infecțioase).  
Serviciile medicale vor putea să se desfășoare și într-un spațiu pus la dispoziție de autoritatea contractantă. Acest spațiu urmează să fie amenajat și dotat corespunzător, tot în cadrul acestui proiect, și care se află localizat în cadrul Centrului Comunitar Integrat din Lupeni  pe strada Aleea Plopilor, nr. 1. 
Valoare estimată a serviciilor acordate este de 488.400 lei, o sumă impresionantă, care va responsa­biliza echipa câștigătoare să trateze cu maximă res­pon­sabilitate și atenție fiecare caz în parte. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter