26.03.2018,  14:10:34 | 0 comentarii | 282 vizualizari
Este posibilă instalarea unui aparat de aer condiționat în bucătărie?
de Ziarul Vaii Jiului

Una din cele mai mari provocări cu care se confruntă orice bucătar sau bucătăreasă pe timpul veri, este tocmai faptul de a găti în bucătărie. Asta pentru că pe timp de vară, la temperatura ambientală care este oricum foarte ridicată, se mai adaugă temperatura degajată de cuptor, aragaz, aburi, etc.

În aceste condiții, mulți s-ar putea gândi la instalarea unui aparat de aer condiționat în bucătărie. Este acest lucru posibil sau recomandabil? Care sunt alte metode de răcorire a atmosferei din bucătărie?

Aer condiționat – de ce nu e recomandat să îl instalezi în bucătărie?

Datorită condițiilor de temperatură și umiditate prezente într-o bucătărie, unui aparat de aer condiționat i-ar putea fi greu să facă față. De asemenea, acesta ar putea să aibă o durată de funcționare foarte scurtă, astfel încât nu vei reuși să amortizezi investiția, sau poate afecta negativ funcționarea altor electrocasnice din bucătărie.

Pe lângă toate acestea, aerul condiționat plasat în bucătărie poate să afecteze și sănătatea ta. Electrocasnicele care se vor afla în apropierea aparatelor de aer condiționat vor fi afectate de schimbările bruște de temperatură, de la foarte ridicate la foarte scăzute și invers. Dacă bucătăria este mică, atunci când gătești aburii și eventualele grăsimi degajate în aer vor crea depuneri pe circuitele și filtrele din aparatul de aer condiționat.

Când poți să îți instalezi un aparat de aer condiționat în bucătărie?

Atunci când este absolut necesar să instalezi un aparat de aer condiționat în bucătărie, acest lucru este posibil, dar trebuie îndeplinite câteva condiții. În primul rând, bucătăria trebuie să aibă un volum cât mai mare. Dacă bucătăria este una mare, va fi mai ușor să se găsească un loc optim de amplasare a aparatului de aer condiționat. De asemenea, acesta nu trebuie montat lângă aparatele electrocasnice din bucătărie, aragaz sau frigider, sau lângă alte surse de foc.

O altă condiție de care trebuie să se țină cont  este folosirea hotei. Este necesară  prezența unei hote de mare capacitate, care va fi utilizată în pragul maxim. În caz contrar, aburii și grăsimile din aer se vor depune considerabil pe filtrele aparatului de aer condiționat, reducând foarte mult durata de funcționare a acestuia. De asemenea, întreținerea aparatului în aceste condiții este destul de dificilă. Filtrele aparatului de aer condiționat vor trebui curățate cu regularitate, poate chiar în fiecare săptămână. Așadar, instalarea aparatelor de aer condiționat în bucătărie este posibilă, dar nu și recomandată.

Ce poți face dacă nu poți instala un aparat de aer condiționat?

Chiar dacă nu poți amplasa aerul condiționat în bucătărie, există câteva îmbunătățiri pe care le poți face astfel încât temperatura din bucătărie să nu fie atât de sufocantă pe timpul verii. În primul rând, ar fi ideal să răcorești mai degrabă o cameră vecină cu bucătăria pentru a lupta cât mai eficient împotriva căldurii excesive din bucătărie. Apoi, este bine să se ia în considerare înlocuirea aparaturii cu una ce degajă cât mai puțin aer cald în exterior.

Unul din aceste aparate este cuptorul clasic pe gaz, care ar trebui schimbat cu un cuptor electric incorporabil de la Rombiz, pentru a beneficia de calitate la cele mai ridicate standarde. Cuptorul electric incorporabil are avantajul de a putea fi încadrat cu succes în orice bucătărie, fără a-i schimba prea mult aspectul. Mai mult, deoarece nu emite dioxid de carbon sau alte noxe în atmosferă, temperatura din bucătărie nu va fi influențată foarte mult de acesta, iar mâncarea va fi mai sănătoasă.

Un alt motiv pentru care un cuptor incorporabil electric nu afectează foarte mult temperatura din încăpere este faptul că, la cele mai performante modele, geamul și pereții sunt termoizolați. Asta înseamnă că aparatul în sine nu va emana căldură, iar pereții acestuia, precum și geamul de la ușă nu vor devenii fierbinți. Cele mai bune astfel de cuptoare electrice incorporabile au minim 3 straturi de geam, care să asigure o izolare termică eficientă. O altă funcție prezentă la un cuptor electric incorporabil bun este prezența ventilatorului de răcire. Acesta contribuie la protejarea corpurilor de mobilier din apropierea cuptorului, și, în același timp, nu influențează temperatura în bucătărie.

Gătitul pe timp de vară poate fi o provocare, dar nu una ce nu poate fi depășită. Chiar dacă instalarea unui aparat de aer condiționat în bucătărie nu va fi mereu posibilă, există metode de conservare a temperaturii optime. Cuptorul incorporabil electric este unul din aliații oricărui bucătar în această privință.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter