01.04.2018,  12:44:51 | 1 comentariu | 686 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Într-adevăr, pentru copiii de la grădiniţa de pe Vasile Alecsandri a fost o săptămână cu totul altfel
de Gheorghe OLTEANU

Tare mult a fost ocupată puştimea de la Grădiniţa nr.1 cu Program Normal şi Program Prelungit din Vulcan  în săptămâna în care procesul educaţional s-a desfăşurat  puţin diferit, decât în celelalte zile de grădi. Doamnele educatoare au avut grijă ca activităţile din zilele în care şcoala a fost altfel pentru toţi preşcolarii şi elevii din ţară să fie alese, astfel încât să-i atragă şi să le placă micuţilor.

Dar, ca să vă spun
ceva despre treaba asta, trebuie să tratez separat subiectul. O dată cu ce au făcut copiii din cele cinci grupe de la “program normal” şi, mai apoi, care au fost activităţile puştilor din cele două grupe de la “program prelungit”. Procedez aşa, fiindcă, altfel, ar ieşi un ghiveci care, în mod sigur, nu ar fi pe gustul doamnelor educatoare. Aşadar, să încep cu cei din grupele de la “normal”. Copii pe care părinţii îi aduc dimineaţa şi îi iau acasă cam pe la  prânz. Lucru vizi­bil, fiindcă, la ora aceea, carosabilul străzii Vasile Alecsandri din dreptul grădiniţei este plin cu autoturisme. Sub îndrumarea doamnelor educatoare Mariana Stanciu, Edelca Nagy, Mariana Orhean, Petronela Mogoş şi Lucreţia Martin, copiii au deschis larg porţile grădiniţei – da, chiar aşa s-a numit acţiunea, “Zilele Porţilor Deschise”! -  şi au stat mai mult în afara clădirii. În curte, mai exact, pe care au curăţat-o şi au amenajat-o, aşa încât să-i placă Iepuraşului pe care fiecare dintre ei îl aşteaptă cu nerăbdare. Şi, în mod sigur, acestuia o să-i placă. Îi va plăcea şi poarta micuţă prin care, fără îndoială, Iepuraşul se va strecura, dar îl vor impresiona şi anvelopele uzate care, iată, vopsite, au devenit ghivece de flori de care copiii vor avea grijă de acum încolo să nu se usuce.

Nici micuţii
de la “program prelungit”, care îşi petrec zece ore pe zi la grădi, nu au avut timp să se plictisească. Asta, fiindcă doamnele educatoare Gabriela Nariţă, Carmen Niţulete, Daniela Moraru şi Costina Brebenaru au avut grijă să le capteze interesul şi atenţia cu activităţi pe care, cu siguranţă, şi le vor reaminti şi când vor fi mari. Luni, în prima zi a săptămânii “Şcoala altfel”, ei au învăţat cum se fac… cornuleţele! Şi nu de la oricine, ci de la un bucătar de meserie. Marţi, li s-a vorbit despre vitamine. De câte feluri sunt, unde se găsesc ele şi ce efect benefic au asupra organismului uman. Miercuri a fost “Ziua Porţilor Deschise”, iar joi copiii l-au avut ca oaspete pe nimeni altul, decât pe celebrul de acum Avram Iancu. Sportivul care i-a uimit pe toţi, fiind primul care a înotat pe toată lungimea fluviului Dunărea, de la izvoare şi până la Marea Neagră. Vineri, la ora 10:00, la ei a venit un grup de voluntari de la Crucea Roşie. Ce ochi mari au făcut micuţii când le-au văzut uniformele şi, mai ales, trusa, targa şi manechinele pe care aceştia le-au adus cu ei! Au fost numai ochi şi urechi la explicaţiile şi sfaturile pe care le-au primit. Într-adevăr, au avut ce învăţa de la volun­tarii Crucii Roşii. Chiar dacă au executat pentru nişte copii de grădiniţă practicile de prim ajutor, aceştia le-au făcut în mod serios şi ca la carte. Întâlnirea lor cu puştimea – vă spun ca unul care i-a văzut când au venit şi când au plecat  - a durat mai bine de două ore. De aceea, ceva mai târziu, mi-am permis să-l felicit pe Daniel “Galego” Halastauan, sufletul, să spun aşa, mişcării de voluntariat din Vulcan a Crucii Roşii, şi l-am rugat să le transmită felicitările mele fetelor şi băieţilor pe care i-am văzut la grădiniţa cu program prelungit.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 Palmi01.04.2018,  21:49:56
Felicitări stimate doamne educatoare! Faceti lucruri minunate cu aceşti copii micuti!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter