03.04.2018,  17:51:18 | 0 comentarii | 591 vizualizari
Mergeţi și luaţi lumină, dar fiţi cu băgare de seamă!
de Alina PIPAN

În perioada sărbătorilor de Paşti, lăcaşele de cult devin foarte aglomerate. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Lupeni îndeamnă toţi credincioşii să respecte regulile de prevenire şi stingere a incendiilor. 

În primul rând, nu forțați intrarea în incinta bisericii decât dacă este loc suficient pentru toată lumea. Uşile de acces/evacuare trebuie să rămână deschise, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase. Parcarea autoturis­melor particulare ale persoanelor care participă la slujbele religioase se face astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie. 
Mijloacele de încălzire se amplasează la distanţe de siguranţă faţă de elementele de construcţie, decorurile sau elementele de mobilier combustibile.  Se asigură amenajarea unor locuri speciale pentru depunerea lumânărilor aprinse, de preferinţă în tăvi metalice cu nisip, se  supraveghează pe toată durata menţinerii aprinse a acestora, se evacuează din interiorul lăcaşului de cult, covoarele, mochetele, scaunele şi băncile nefixate ferm de pardoseală. De asemenea, se recomandă manipularea atentă a lumânărilor pe durata desfăşurării diferitelor ritualuri religioase.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter