12.04.2018,  19:22:14 | 0 comentarii | 671 vizualizari
Pentru spaţiile publice / Internet wireless gratuit 
de Corneliu BRAN

Uniunea Europeană revine cu noi anunţuri din partea oficialilor europeni prin care face cunoscut faptul că oferă vouchere în valoare de 15.000 de euro fiecărei administraţii publice locale care doreşte să instaleze în localitatea sa echipamente ce permit conectarea la internet wireless pentru spaţiile publice. 

Două primării din Vale
Din România s-au înscris 937 de localităţi, reprezentând un procent de 29% dintre cele 3.179 de oraşe şi comune eligibile. Din judeţul Hunedoara, până acum, s-au înscris 27 de localităţi, printre care două şi din Valea Jiului (Vulcan şi Petrila): Băcia, Baia de Criş, Băiţa, Baru, Brad, Brănişca, Crişcior, Călan, Densuş, Ghelari, Haţeg, Hărău, Hunedoara, Mărtineşti, Orăştie, Orăştioara de Sus, Petrila, Pui, Râu de Mori, Ribiţa, Sălaşu de Sus, Simeria, Sarmizegetusa, Vaţa de Jos, Vălişoara, Veţel şi Vulcan. 

Primăria Aninoasa calculează
Am încercat joi să stăm de vorbă şi cu reprezentanţi de la vârful primăriilor din localităţile Văii Jiului, să vedem dacă sunt interesaţi de acest program, ţinând cont că internetul reprezintă deja ceva mai mult decât o simplă utilitate în era vitezei informaţiilor. Fiind încă Săptămâna Luminată şi probabil se intră mai greu în relaţia cu presa, după o săptămână „grea” de mâncare şi băutură ori de petreceri şi plimbări, n-am reuşit deocamdată să aflăm decât opinia primarului din Aninoasa, aflat se pare pe „metereze”.
„Da, cunosc Programul şi chiar de dinainte de Paşti am rugat colegii să facă toate calculele privind cât vom avea de plată după aceea, lunar, timp de minim trei ani. Vreau să văd care sunt costurile ulterioare şi să ştiu dacă primăria îşi permite să plătească lejer aceste costuri, ţinând cont că oricum avem un an destul de dificil. Nu trebuie uitat faptul că după aceea rămânem cu plata abonamentului şi cu mentenanţa. Primim 15.000 de euro, dar să vedem cât plătim pe partea cealaltă după aceea. Dacă vor fi costuri nu foarte mari, lunare, ne vom înscrie şi noi în Program, nicio problemă, deoarece consider că şi locuitorii noştri au dreptul să aibă în locurile publice internet gratuit, în ziua de azi internetul fiind pe primul loc la tot ce ţine de viteza informaţiilor, de cunoaştere, de socializare şi comunicare”, ne-a declarat primarul Nicolae Dunca.
Vom vedea în perioada următoare dacă din Valea Jiului şi celelalte patru localităţi vor adera la acest Program european şi vă vom ţine la curent cu acest subiect pe parcursul acestui an.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter