12.04.2018,  19:28:36 | 2 comentarii | 636 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Din incinta Termocentralei Paroşeni / Veşti bune de pe şantier 
de Gheorghe OLTEANU

Vacanţa de Paşti le-a dat aripi constructorilor de pe şantierul pe care SC Tecnoservice Bucureşti SA îl are deschis în partea din spate a incintei SE Paroşeni. Oamenii au reînceput lucrul marţi 10 aprilie, şi nu le-a trebuit mult, ca să prindă viteză. Deşi ritmul e vizibil mai zorit, nu se face rabat nici de la calitatea lucrărilor şi nici de la regulile de siguranţă a muncii pentru respectarea cărora veghează inginerul Gheorghe Avram. 

Şi de data asta a fost
cu mine, după ce mi-am notat câte ceva în biroul său, tânărul inginer Bogdan Botezan, mâna dreaptă a inginerului Octavian Dobrescu, şeful de şantier. Cu domnia sa m-am văzut doar când i-am prezentat salutul regulamentar şi, la puţin timp după asta, în şantier, la electrofiltre. Dar mai am până ajung, să spun despre ele. Pe lângă faptul că s-a trecut la executarea unor lucrări imposibil de efectuat în perioada rece a anului, reprezentanţi ai beneficiarului şi ai constructorului au făcut o verificare a instalaţiilor la care stadiul de finalizare se apropie de sută la sută. Inspecţia a început miercuri şi a continuat şi în cursul zilei de ieri. Au fost trecute în revistă zona de descărcare a calcarului, silozurile din zona morilor, iar joi au fost vizitate şi alte obiective – clădirea morii de calcar, cea a camerei de comandă şi o parte a absorberului la care au început probele parţiale. Cele finale vor avea loc după ce se vor monta nişte vane de apă speciale şi se vor instala senzorii de nivel. 

Pe ing. Bogdan Botezan
l-am aşteptat în biroul său. Mai bine de un ceas fusese ocupat cu echipele de muncitori de la SAEM Drobeta Tr.-Severin care-şi făcuseră apariţia pe şantier cu o zi înainte. Le-a dat oamenilor toate materialele necesare lucrării pe care ei trebuie s-o înceapă şi s-o ducă la bun sfârşit: conducte, fitinguri, vane, flanşe. Materiale din care se va materializa reţeaua circuitului apei de serviciu. Desigur, odată cu piesele, constructorii au primit şi documentaţia tehnică: desene, proiecte etc. O lucrare aflată şi ea în stadiul de finalizare este montarea reţelei de conducte spre zona Căprişoara. Diametrul noii conducte prin care nămolul va ajunge în sectorul de depozitare este vizibil mai mic decât al celei vechi peste care ea este montată, dar – m-a asigurat ing. Bogdan Botezan – asta nouă îi este cu mult superioară. Rezistă la o presiune de 80 de bari şi este realizată dintr-un material special.

La electrofiltre
acţionează muncitorii de la GRIMEX Tg. Jiu. La cele de energie electrică nu mai e lucru mare de făcut. Ce a fost mai greu s-a terminat, iar acum se execută racordarea finală pe ultimul tronson al circuitului aer-cenuşă spre clădirea DSS. Tot la electrofiltrele acestea trebuie montate circuitele de cabluri care ţin de instalaţia electrică a vanelor. Operaţiune pe care o vor ataca lucrătorii de la TIAB. Acum, echipele din Tg. Jiu sunt concentrate la electrofiltrele care ţin de Cazanul de Apă Fierbinte (CAF). Acesta a fost în funcţiune până la 1 aprilie, asigurând termoficarea oraşelor din Vale. Aşa că nu putea fi oprit în plină iarnă, ca să fie montat boilerul de apă fierbinte şi să fie executat circuitul de apă caldă. Mai peste tot, în exterior, s-au montat grătare, operaţia fiind în curs în interiorul clădirilor. Nu a trebuit să-mi spună careva un lucru important. Încet, dar sigur, instalaţiile de desulfurare şi de colectare a şlamului dens de la Termocentrala Paroşeni vor fi gata, foarte posibil, în vara acestui an.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (2 )

#1 Dan12.04.2018,  20:38:18
Felicitari ! Termocentrala Paroseni a fost modernizata de Japonezi si anul acesta va indeplini toate conditiile de Mediu . Termocentrala Paroseni este motorul economiei vaii jiului !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter