16.04.2018,  19:29:50 | 1 comentariu | 522 vizualizari
Pe DN 7A (graniţa de judeţ - Cheile Jieţului – Jieţ) / STRACO se reapucă de lucru
de Corneliu BRAN

Vestea bună a acestei primăveri în materie de drumuri în zona noastră vine de la Ion Tudor, reprezentantul celor de la Drumuri şi poduri naţionale, secţiunea Gorj. 

Tudor ne-a spus în premieră anul acesta că pe DN 7A pe Cheile Jieţului, drumul naţional ce face legătura cu judeţul Vâlcea, prin Voineasa, lucrările vor continua „în mod alert şi de calitate, conform proiectului, de toate acestea ocupându-se tot firma STRACO”. Vestea e bună, cu siguranţă, deoarece de vreo două decenii toată lumea din Vale şi cei ce trec cu autoturismele în tranzit, în mod special turiştii, aşteaptă un drum bun, care să facă posibilă trecerea dinspre Voineasa sau zona Oaşa înspre Parâng, Valea Jiului, Retezat sau înspre nordul judeţului Hunedoara şi viceversa. Bucata de drum de la hotarul judeţului, de pe culme cum spun jieţenii, până în satul Jieţ era execrabilă, iar din acest motiv imaginea Petrilei şi a Văii Jiului avea de suferit. Nu mai spunem cât a avut de suferit turismul local petrilean şi petroşenean, în condiţiile în care de pe Transalpina, vara, zeci de mii de turişti ar fi putut ajunge cu maşinile în Vale, să viziteze Parângul, Şureanu, sau zona de vest a Văii Jiului, Straja-Lupeni, Munţii Vâlcan sau Câmpu lui Neag-Uricani şi Munţii Retezat. Aşa, au făcut cale întoarsă spre obiective din judeţul Gorj, ori au plecat spre alte căi de acces spre judeţele vecine, Alba, Sibiu, Vâlcea.
„Nu ştiu dacă vor termina lucrarea anul acesta, că mai sunt foarte multe de făcut şi lucrări grele în anumite tronsoane de drum, dar ştiu că există finanţare şi un contract ce trebuie respectat. Anul trecut au fost discuţii, constructorul dorea bani mai mulţi, dar i s-a spus foarte clar că există un contract şi un proiect şi trebuie respectat acest lucru. La fel şi anul acesta, fără probleme, firma se va apuca de treabă. Bani sunt, dumnealor trebuie să-şi facă treaba. Cum iarna ţine mai mult în zona respectivă, nu ştiu când vor intra cu utilajele înapoi la treabă, dar timpul se apropie în orice caz. Am fost de curând pe-acolo şi am văzut că sunt încă multe lucrări de făcut. În primul rând, zidurile de sprijin. S-au făcut şi anul trecut, se continuă şi în acest an. Apoi rigolele de scurgere, podeţe de traversare... mi se pare că vor fi cu două mai mult decât câte sunt acum, cel puţin parcă aşa reţin din proiect. Fireşte, vorbim apoi şi de covorul asfaltic şi de toate lucrările premergătoare turnării acestuia pe tronsoanele pregătite. Faptul că dumneavoastră sau cetăţenii nu văd utilaje acolo în această perioadă nu înseamnă că STRACO nu revine. Toţi constructorii iarna îşi retrag utilajele în locurile unde au bazele proprii, acolo le repară, le întreţin, astfel încât, primăvara, să poată reîncepe normal treaba”, a declarat Ion Tudor pentru Ziarul Văii Jiului.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 Dan16.04.2018,  20:24:46
Domnule Corneliu Bran chiar nu mai cred ca de multi ani spune ca sunt bani si ca vor incepe lucrarile la drumul DN 7A (Cheile Jietului) dar noi cei din valea jiului ne rupem masinile ca sa ajungem spre Voineasa sau Transalpina si se gaseste motive de amanare de la an la an , asa si cu renovarea Gara Petrosani au spus in toamna anului trecut ca in Martie anul acesta vor reancepe lucrarile . Va rugam domnule Corneliu Bran sa-l contactati in legatura cu aceste doua aspecte (DN 7A si Gara Petrosani) pe domnul senator Cristian Resmerita ca este senatorul nostru si l-am votat .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter