16.04.2018,  19:31:00 | 0 comentarii | 417 vizualizari
Petrila / Bani grei pentru lucrările și documentaţiile a două grădiniţe 
de Alina PIPAN

Primăria Petrila a obținut, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, finanțarea lucrărilor pentru construirea a două noi grădinițe.

Estimările financiare pentru cele două obiective sunt absolut halucinante. Vorbim de bani extrem de mulți, dar, în general, când vine vorba de lucrări pe banii statului se plusează, ca să iasă bine, bine toate socotelile. 
Chiar dacă sunt proiecte diferite, Primăria Petrila a scos la licitație ambele lucrări, la pachet, pentru suma de 4.046.441 lei, fără TVA. Licitația este împărțită pe loturi și vizează servicii de proiectare pentru întocmire proiect tehnic, detalii de execuție, documentații necesare pentru obținerea avizelor acordurilor și autorizațiilor aferente obiectivelor de investiții (inclusiv autorizaţie ISU), asistența tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor și dotările pentru cele două obiective de investiții: Lot 1 Construire grădiniță cu program normal - 5 grupe – Lonea - Școala Gimnazială „Ana Colda”; Lot 2 Construire grădiniță cu program normal - 6 grupe - Școala Gimnazială „I.D. Sîrbu”. Serviciile includ inclusiv demolarea sediului vechi de la Școala Gimnazială „I.D. Sîrbu”. 
Grădinițele noi vor avea sală de primire, copiii bolnavi vor fi ținuți la izolator, spațiu multifuncțional luminat și ventilat, dotat cu ferestre acționate prin telecomandă. Cele 5, respectiv 6 săli de grupă vor fi dotate cu toaletă proprie. Din spațiul multifuncțional se va putea ieși în curte. La „I.D. Sîrbu”, sălile de grupe vor fi repartizate la parter, dar și la etajul superior. 
La „Ana Colda” dotările constau în achiziția a 100 de scăunele pentru copii, 14 scaune didactice, 30 de băncuțe, 55 mese de lucru, o masă de consiliu, 100 de dulăpioare, 4 dulapuri de vestiare pentru adulți, un pat de spital pentru copii cu saltea, 55 de dulapuri de depozitare a materialelor didactice, 5 table, două dulapuri pentru documente, un birou cu modul adițional, 5 televizoare, 3 proiectoare. 
În curte vor fi instalate 4 balansoare, un ansamblu cu leagăn și bare de susținere, 6 băncuțe, tobogane, module de jocuri, panouri de baschet, panouri de traforare. 
La „I.D. Sîrbu” dotările vor consta în 120 scăunele de copii, 16 scaune educatoare, 36 băncuțe, 66 mese de lucru, 2 mese de consiliu, 120 dulăpioare, 5 dulapuri vestiare, un pat de spital, 66 dulapuri pentru materiale,6 table, 4 proiectoare, 6 televizoare, 2 calculatoare, o instalație audio-video, 3 dulapuri pentru documente, 2 birouri. În curte vor fi instalate 8 balansoare, 4 ansambluri de leagăn2 tobogane, 16 module de joacă pe suport elastic, 80 panouri de traforare, un panou de baschet. 
Licitația pentru atribuirea proiectării și a lucrărilor se va încheia în luna mai. Termenul de realizare pentru cele două obiective este de 17 luni de la semnarea contractelor și emiterii ordinelor de construcție. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter