14.05.2018,  18:37:27 | 0 comentarii | 933 vizualizari
„Green Line Valea Jiului” / Pe ultima sută de metri
de Gheorghe OLTEANU

Patru dintre cele cinci puncte de la ordinea de zi a şedinţei extraordinare de ieri dimineaţă a consiliului local vulcănean s-au referit la proiectul de dezvoltare zonală „Linia Verde de autobuze electrice între Petrila-Petroşani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani <>”. Graba aprobării şi acestor din urmă proiecte de hotărâre are o motivaţie temeinică. Până în data de 20 a acestei luni trebuie depusă documentaţia necesară accesării fondurilor europene ce vor fi utilizate la materializarea acestui proiect zonal.

Din prezentarea
primarului Gheorghe Ile am reţinut că fiecare dintre cele patru proiecte subordonate proiectului general are menirea lui. Cel cu „Planul de Mobilitate Urbană Durabilă” face referire la rezolvarea tuturor problemelor legate de transportul în comun din localităţile enumerate. „Politica de Parcare” are în vedere atât cele două capete de linie de la Petrila şi Uricani, reglementarea problemelor fiecărei comunităţi, dar şi principii comune care să ducă la alinierea a tot ce ţine, în acest domeniul, de proiectul „Green Line Valea Jiului”. Aprobarea „Componenta 1” este legată de realizarea investiţiei propriu-zise în conformitate cu hotărârea de guvernare ce regle­mentează asta, iar „Componenta 2” are în vedere parcul de autobuze, utilajele şi tot ce ţine de întreţinerea acestora.

Primarul nu a uitat
să menţioneze faptul că specialiştii au concluzionat că, în acest mod, „transportul în comun (în Valea Jiului – n.r.) e mai eficient decât cu maşina personală”. Ceea ce, desigur, rămâne de văzut, fiindcă, în ciuda optimismului care pare să fi cuprins administraţiile publice ale localităţilor străbătute de „Green Line”, în rândul populaţiei există o doză de pesimism care nu trebuie trecută cu vederea. Tot ieri, dar la ora amiezii, la Vulcan, şi tot pentru discutarea în ansamblu a proiectului, s-au întâlnit şi primarii din Valea Jiului. Joi dimineaţă, consilierii locali vulcăneni vor fi din nou în sala de şedinţe, pentru aprobarea finală a proiectului ce vizează transportul în comun nepoluant din Valea Jiului. În 20 mai proiectul avizat trebuie să ajungă la comisia care-l va studia, în vederea aprobării accesării de fonduri europene.

P.S. Cu această ocazie cei care au stat mai aproape de Ile au avut ocazia să-i zărească noul smartphone, Samsung S8 sau S9. Cunoscut fiind faptul că Ile nu se zgârceşte când e vorba de confortul său intelectual, pare-se, că este ultimul model ieşit pe piaţă. Prin această nouă achiziţie nu se dezminte nici acum, el preferând întotdeauna un divais ceva mai deştept ca el.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter