14.05.2018,  18:45:41 | 0 comentarii | 399 vizualizari GALERIE:     FOTO    
CAR CFR Petroşani / Și-a serbat ziua printr-un proiect social-educativ 
de Corneliu BRAN

O manifestare inedită, ce a vizat o lansare de proiect, dar şi aniversarea a două decenii de funcţionare a CAR CFR Petroşani pe actualul amplasament din imobilul situat în Piaţa Victoria din nordul Petroşaniului, a fost organizată joia trecută la sediul instituţiei. 
Pe lângă zeci de membri CAR CFR „Casa Familiei Reunite” Petroşani, dacă nu chiar peste 100, au mai participat la eveniment şi o serie de invitaţi, dintre care îi amintim pe Artur Munteanu, expert consultant în domeniul micro-editării, mai mulţi reprezentanţi ai UTCAR, regiunea Vest, în frunte cu preşedintele de onoare Cristinel Petreanu, directorul economic Călin Răscolean şi directorul executiv Paul Petreanu, precum şi doamna preşedinte al UTCAR, Ramona Petrucean. Alături de toţi aceştia prin sală au putut fi văzuţi şi mai mulţi preşedinţi de CAR-uri din zona Vest: CAR Zarand, CAR Unirea – Deva, CAR Decebal, CAR Unirea – Hunedoara, CAR Ulpia, CAR Parângul şi CAR Unirea Petroşani.

Dintre gazde au fost prezenţi toţi cei 38 de angajaţi ai agenţiei petroşenene, precum şi membrii Consiliului Director şi ai Comisiei de Cenzori, alături de preşedintele Dionisie Ardelean.
„Astăzi avem programate trei sesiuni cu trei subiecte diferite. Prima dintre ele este legată de acest an 2018, Anul Centenarului, iar în acest sens încercăm realizarea unui proiect social-cultural-educativ, cu activităţi specifice şi care vor defini cât mai bine rolul social al asociaţiei noastre. Astăzi deschidem proiectul intitulat Copii mici dar talentaţi... Frumoşi, tineri şi merituoşi... Artişti, interpreţi de folclor în casa folclorului românesc. Partener cu noi în acest proiect este cunoscuta şi îndrăgita interpretă de muzică populară, doamna Mariana Anghel, căreia îi mulţumim încă o dată şi pe această cale că a venit alături de noi şi de cei peste 6.000 de membri ai CAR-ului nostru din Vale. Promovăm prin acest proiect copiii şi tinerii debutanţi în folclor, cât şi ansamblurile folclorice din Valea Jiului şi din toate zonele arondate agenţiilor CAR CFR, nu puţine, 18 în şapte judeţe, adică peste 10.500 de membri”, ne-a declarat preşedintele CAR CFR Petroşani.
Cele două decenii de funcţionare a CAR CFR Petroşani în actualul sediu au fost marcate prin arborarea unui steag la intrarea în sediu, denumit simbolic „Drapelul CAR CFR”, lucru efectuat chiar de la începutul acţiunii, în prezenţa invitaţilor prezenţi. Trebuie menţionat faptul că de anul acesta toate agenţiile CAR CFR vor avea la intrare acest drapel simbolic. 
Această manifestare a coincis şi cu obţinerea „certificării europene de îndeplinire a codului european de bune practici în microfinanţare”. Fireşte că acest lucru a fost făcut cunoscut de preşedintele Ardelean, care, în discursul său, a menţionat următoarele: „Practic, astăzi botezăm Certificatul obţinut de la Comisia Europeană şi mă bucur că vă pot anunţa asta”.
La final, legat de acest Certificat european obţinut de CAR CFR, preşedintele Dionisie Ardelean a declarat pentru ZVJ: „Acest Certificat este cea mai înaltă distincţie a unei instituţii de microfinanţare din Europa. Ea nu se obţine uşor, în România existând în acest moment doar şase instituţii financiare non-bancare, iar în toată Europa sunt acordate de Comisia Europeană doar 16. Acest fapt ne bucură şi ne face să ne ambiţioneze încontinuu în munca noastră, onorându-ne totodată”.
A fost acordată cu această ocazie, din partea Consiliului Director al CAR CFR, domnului Artur Munteanu, reprezentantul Frankfurt School of Business and Management, o „Diplomă de gratitudine”, pentru „întregul sprijin acordat prin consultanţă şi asistenţă tehnică în proiectul european EaSI TA, în anul 2017, contribuind astfel la obţinerea certificării Comisiei Europene a CAR CFR pentru conformitatea activităţii cu Codul European de Bune Practici în Microfinanţare”.
Tot ce s-a întâmplat în sală, în locul unde angajaţii îşi desfăşoară zilnic munca, amenajat special pentru acest eveniment, a putut fi vizionat de altfel şi în direct pe pagina de Facebook, în premieră pentru acest CAR.
Tinerii Elena Tamaş şi Andrei Ititesc au umplut de căldură sufletele celor prezenţi printr-un mini program de cântece populare.
Trebuie menţionat tot aici şi aportul deosebit de energic acordat de „prezentatoarea” programului, doamna Mariana Micu, o angajată inimoasă în cadrul CAR-ului petroşenean şi care a venit pe „scenă” îmbrăcată într-un frumos port popular, din păcate un lucru tot mai rar văzut în prezent pe la alte manifestări.
Spre final, timp de câteva zeci de minute membrii CAR-ului şi invitaţii veniţi de peste tot din Vale şi din regiunea noastră au putut urmări şi un film documentar cu istoria de peste 100 de ani a Casei de Ajutor Reciproc CFR. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter