15.05.2018,  12:34:48 | 0 comentarii | 539 vizualizari
Parcele pentru concesionare în Pasul Vîlcan. Problema e cine le ia?
de Alina PIPAN

Primăria  Vulcan scoate la licitație un număr de 30 de parcele în Pasul Vîlcan în vederea concesionării, destinate  construirii de case de vacanță sau pensiuni, și 10 parcele în zona Trei Fagi.

Nu este prima dată când primăria are acest demers. La prima rundă de licitații parcelele s-au dat ca pâinea caldă, și la fel au fost apoi cedate înapoi primăriei.

Problema cea mai mare este că potențialii investitori nu au la dispoziție fonduri europene pentru a deschide o pensiune, iar investiția pe cont propriu este costisitoare, mai ales că se realizează la munte. Puțini ajung să poată finaliza o asemenea investiție, mai ales conform regulamentului urbanistic stabilit pentru acea zonă. Înainte ca aceste parcele să fie date spre concesionare, consiliul local a făcut un lucru deștept, a condiționat autorizarea viitoarelor lucrări de un set de norme care stabileau regimul de înălțime, aspectul exterior al clădirilor, etc.

 Ideea inițială, a unui domeniu turistic, Castelul din Carpați, cu pensiuni și case de vacanță realizate unitar, civilizat, a fost bună. Problema este lipsa banilor. Trebuie să recunoaștem, puterea de cumpărare în Valea Jiului este mică, investițiile stagnează, turismul nu înflorește cum ne-am fi așteptat, iar investițiile guvernamentale în domeniile schiabile sunt ridicole. Pasul Vîlcan spre deosebire de Straja sau Parâng este mai puțin favorabil pentru schiat, dar ar putea fii un loc ideal pentru turismul estival de munte. Însă ar mai trebui încă 10 ani de investiții susținute pentru ca zona să fie profitabilă.

Prețul de pornire al licitației este de 2,60 lei/mp./an si 0,20 lei,  pasul de licitație, în zona Pasul Vâlcan, pret fara TVA;

Prețul de pornire al licitației este de 1,50 lei/mp./an si 0,20 lei pasul de licitație, în zona Trei Fagi, preț fără TVA;

Durata concesiunii se stabileşte la 49 ani începând cu data încheierii contractului, cu posibilitate de prelungire pentru o perioada egală cu cel mult jumătate din durata sa iniţială prin act adiţional. Data licitației va fi făcută publică pe site-ul instituției.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter