16.05.2018,  18:59:24 | 0 comentarii | 431 vizualizari
Eveniment cultural la Aninoasa
de Ziarul Vaii Jiului

Deși oarecum trecut sub tăcere, din motive încă neelucidate, evenimentul cultural de la Aninoasa, de la sfârșitul săptămânii trecute, s-a bucurat atât de atenția cetățenilor, cât și a autorităților locale.

Este vorba despre lansarea unei cărți, ce are legătură și cu Aninoasa, chiar dacă orașul nu reprezintă decât punctul de plecare spre o carieră prodigioasă a autorului cărții. Cartea, intitulată „Două orașe - istoria vieții mele” are ca autor pe dl. Petru Barb, una dintre personalitățile istoriei Văii Jiului până în 1989. 
Lucrarea, așa cum rezultă și din titlul, dealtfel, extrem de sugestiv, este o lucrare cu caracter autobiografic, prin care Petru Barb aduce în spațiul public momentele esențiale din viața sa, de la vârsta de câțiva ani și până la maturitate.
Evenimentul de la Aninoasa nu a fost deloc întâmplător, pentru că autorul, care a ocupat zeci de ani funcții importante în Valea Jiului, fiind prim secretar și primar în Vulcan și mai apoi în Petroșani, și-a început cariera la mina Aninoasa, ca îngrijitor de cai la suprafață, parcurgând ulterior toate treptele minerești, până la cele mai înalte demnități ale regimului trecut. Iar evenimentul la care facem referire a marcat, chiar în ziua derulării, împlinirea a 70 de ani de când autorul cărții Petru Barb a obținut calitatea de angajat al minei Aninoasa.
Cartea reprezintă un valoros document despre dezvoltarea orașelor din Valea Jiului, pentru că perioada la care se referă autorul se întinde pe mai multe decenii, mai exact din 1948 și până în 1990, cititorii având posibilitatea să cunoască amănunte mai puțin știute despre cum s-au construit orașele noastre, blocurile de locuințe, minele  și marile fabrici și uzine ce au făcut din Valea Jiului, în regimul trecut, una dintre cele mai prospere zone din țară. 
La eveniment au luat parte Primarul orașului Aninoasa, Nicolae Dunca, precum și viceprimarul localității, Ioan Sfia. Conform bunelor practici în materie de lansare de carte, Petru Barb a oferit gratuit celor prezenți câte o carte cu autograf, și tot gratuit a oferit cărți și pentru Bibliotecile de pe raza orașului. (G.C.)Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter