16.05.2018,  19:02:49 | 2 comentarii | 856 vizualizari
Vulcan / Una zice acum Ile și alta am auzit nu cu mult timp în urmă 
de Gheorghe OLTEANU

Despre ce se vrea cu proiectul, acum deja hotărâre de consiliu local, „privind concesionarea prin licitație publică cu strigare a unui număr de 40 de parcele teren aparținând domeniului public al municipiului Vulcan, situate în zona Pasul Vâlcan și „La Trei Fagi” s-a referit pe larg colega mea Alina Pipan, în articolul apărut în ediția de miercuri a ZVJ. Eu voi vorbi despre altceva. Despre un amănunt pe care l-am sesizat în ședința extraordinară de luni, dar care se bate cap în cap cu spusele de mai de demult ale cuiva, persoană importantă în peisajul economic și social al Văii Jiului.

În privința  
hotărârii zic numai atât. Să dea Domnul să fie cât mai mulți dintre cei care vor să-și tragă teren în Pas și  ceva mai jos, în zona denumită „Trei Fagi”. Nu de alta, dar mulți dintre cei care și-au procurat teren la precedentele licitații l-au dat înapoi administrației publice locale vulcănene și, apoi, și-au investit banii  în stațiunile montane limitrofe care au un potențial de afaceri mult mai mare și mai atractiv. Este bine că, între timp, Primăria Vulcan a pus la punct un regulament urbanistic axat direct pe Pasul Vâlcan. Plus că a condiționat autorizarea lucrărilor viitoare de un set de norme care stabilesc regimul de înălțime și aspectul exterior a tot ceea ce se va construi în Pasul Vâlcan și în zona de mai jos.

Cele de mai sus
ne arată clar că și primarul a conștientizat că nu-i destul ca să-i dai omului pământ. Ca-n poezia lui George Coșbuc. Pe lângă teren, mai e nevoie de altele. Gheorghe Ile a recunoscut asta prin viu grai când, la „extraordinara” din dimineața zilei de 14 mai, a spus, referitor la acest proiect de hotărâre, că „s-a modificat caietul de sarcini, pentru că s-au pus în valoare și alte dorințe ale celor care doresc să-și facă o afacere în Pasul Vâlcan”. Și, generos, se scapă și le spune consilierilor locali prezenți (14 din 19) care sunt câteva dintre dorințele posibililor investitori pe care primăria este gata să le materializeze. Citez: „În acest an vom face alimentarea cu apă potabilă, vom introduce iluminatul și canalizarea în Pasul Vâlcan”. Citat închis. 

Pe loc
mi-au venit în minte promisiunile cu care se lăuda,  în 27 martie,  în aceeași sală de ședință și în fața acelorași consilieri locali vulcăneni, domnul ing. Costel Avram, directorul SC APA SERV SA. Atunci, la un tur de forță pe la toate consiliile locale, stăpânul absolut al apelor curate și necurate, adică de canalizare, și al celei pluviale existente în Valea Jiului, spunea cu totul altceva. El a menționat că, pe moment, „se va rezolva problema apei din Pasul Vâlcan”. Omul nu a pomenit nimic de canalizare. Să admitem c-o fi uitat. Numai că „pe când canalizare?”, i-a reamintit consilierul local George Bălțatu. Răspunsul lui Costel Avram a fost scurt și la obiect: „E foarte greu. Avem bani numai pentru a aduce apa!”. Mai e ceva de adăugat? Nu cred.
Atunci pe care dintre cei doi merită să-l credem? Pe primarul Ile sau pe Avram, directorul general al Apa Serv?Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (2 )

#1 amarat de cetatean16.05.2018,  19:55:01
Dar de starea jalnica a orasului n-a pomenit nimic primarele? de faptul ca orasul pute ca o buda?
#2 amarat de cetatean16.05.2018,  19:55:35
Dar de starea jalnica a orasului n-a pomenit nimic primarele? de faptul ca orasul pute ca o buda?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter