17.05.2018,  13:42:33 | 0 comentarii | 522 vizualizari
În sfârșit, PUZ  pentru Straja
de Alina PIPAN

Primăria Lupeni este pe cale să rezolve o problemă importantă, realizarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru stațiunea Straja. Pentru elaborarea, avizarea și aprobarea acestei documentații primăria alocase anul trecut 70.000 de lei, dar documentația nu a fost dată în lucru, pentru că estimarea costurilor a fost eronată.

Anul acesta s-a prevăzut din nou în buget alocarea bugetară pentru acest obiectIv, evaluată de data aceasta corect, la 90.000 de lei. Documentația a fost în sfârșit dată în lucru și va fi realizată anul acesta.

PUZ  se va realiza pentru o suprafață maximă de 300.000 mp și este absolut necesar pentru primărie pentru că reglementează dezvoltarea urbanistică a zonei.  Prin PUZ se stabilesc priorităţile, și reglementările de urbanism potrivite pentru Straja ce vor fi ulterior utilizate în conformarea construcţiilor din zona studiată.

Se va realiza organizarea reţelei stradale; zonificarea funcţională a terenurilor; vor fi stabiliți indicii şi indicatori urbanistici (regim de aliniere, regim de înălţime, POT, CUT, etc) pentru construcțiile ce vor urma a fi realizate; se vor stabili coordonatele pentru dezvoltarea infrastructurii edilitare; statutul juridic şi circulaţia terenurilor; măsuri de delimitare până la eliminare a efectelor unor riscuri naturale şi antropice și implicit măsurile de protecţie a mediului, ca rezultat al programelor specifice. În baza PUZ se vor stabili reglementări specifice detaliate (permisiuni şi restricţii) incluse în Regulamentul local de urbanism.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter