17.05.2018,  15:42:01 | 0 comentarii | 505 vizualizari
Multă lume a călcat azi pragul Bisericii Înălțarea Domnului din Uricani
de Alina PIPAN

La Uricani, Ziua de Înălțare este cu totul specială, care este serbată an de an la  Biserica cu hramul  Înălțarea Domnului, de pe strada Bulz, unde este și Monumentul Eroilor.

Cu toate că a plouat membrii comunității s-au îmbrăcat frumos, ca în ziua de Paști, și s-au prezentat la biserică alături nu doar de primarul Dănuț Buhăescu și familia acestuia, dar și alături de consilierii locali și funcționari din administrația locală.  Ziua Eroilor este aparte tocmai pentru că îi unește pe toți laolaltă.

După slujba făcută de preotul Petrache Crețu, alături de ceilalți preoți din Uricani, s-au depus coroane la monumentul eroilor din partea instituțiilor locale, coroane pregătite de cu o zi înainte, apoi oamenii au fost invitați să urmărească un scurt program artistic tradițional, și să ciocnească ouă roșii, așa cum este tradiția, rostind ”Isus s-a înălțat!”, cum se obișnuiește în practica creștin-ortodoxă.

Biserica cu hramul "Înălțarea Domnului" din Mailat, a fost construită în 1870 cu cheltuiala enoriașilor. În 1970  biserica a fost refacută din temelie și sfințită în 1982.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter