21.05.2018,  18:55:04 | 0 comentarii | 779 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Eveniment creştin-ortodox
de Corneliu BRAN

La Biserica ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Livadia, comuna Baru, duminică au fost binecuvântate lucrările de un sobor de preoţi în fruntea cărora s-au aflat doi episcopi!

Duminică, 20 mai, a şaptea duminică de după Sfintele Paşti, satul Livadia din cadrul comunei Baru a avut în desfăşurare un eveniment ortodox de mare încărcătură spirituală şi sufletească pentru întreaga suflare creştinească, la care a participat şi Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Siluan, episcopul românilor ortodocşi din Ungaria. Motivul derulării acestui eveniment a fost unul simplu: după amplele lucrări desfăşurate la Biserica cu Hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din cadrul filiei Livadia de Coastă, sfânt lăcaş aflat în parohia inimosului preot Nicolae Lădar, era nevoie de o resfinţire sau de o sfinţire de lucrări, ca să folosim termenul folosit de Biserică la astfel de prilejuri. Cu această ocazie a fost sfinţită şi Troiţa din curtea Bisericii, iar Preasfinţitul Părinte Gurie a primit din partea administraţiei locale titlul onorific de Cetăţean de Onoare al Comunei Baru.
Totodată, pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată în cadrul parohiei, preotul Nicolae Lădar a primit distincţia de iconom-stavrofor, iar credincioşii din parohie care au sprijinit lucrările şi s-au implicat activ în restaurarea lăcaşului de cult au primit din partea Episcopiei Devei şi Hunedoarei gramate de mulţumire.
Slujba de duminică a fost condusă de cei doi prelaţi, alături de un sobor de preoţi, printre care şi părintele protopop de Petroşani, Petrache Creţu. Sute de credincioşi au putut astfel avea ocazia de a participa la o minunată slujbă de Liturghie şi de binecuvântare a lucrărilor. 
În cuvântul său din predică, Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan a făcut referire la importanţa rugăciunilor din viaţa credincioşilor, după modelul Fiului lui Dumnezeu, Iisus Hristos, pe care Sfintele Evanghelii Îl arată rugându-se deseori şi mai ales înainte de episoadele importante descrise de apostoli în Biblie, ori de misiunile Sale de pe Pământ, pentru „ca totul să se împlinească aşa cum este scris în Ceruri”.
Preasfinţitul Părinte Gurie a încheiat predica mulţumind Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan pentru onoarea de a fi prezent la Livadia şi pentru faptul că au slujit împreună într-o aşa zi frumoasă de duminică din această primăvară, mulţumindu-le totodată şi tuturor invitaţilor şi enoriaşilor prezenţi la marea sărbătoare a comunităţii creştine din Livadia, comuna Baru şi, în mod special, din Livadia de Coastă.
„A fost o mare fericire să-i avem printre noi pe cei doi Preasfinţiţi Părinţi, împreună cu sutele de credincioşi prezenţi. Mă bucur că am putut participa şi am putut fi aproape de comunitatea unei sfinte parohii din Protopopiatul Ortodox Petroşani, care, iată, după o serie de lucrări serioase a reuşit să primească şi binecuvântarea acestor lucrări. Hristos S-a Înălţat!”, ne-a declarat părintele protopop Petrache Creţu.
Corneliu BRAN
Loredana JUGLEAInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter