23.05.2018,  13:04:27 | 0 comentarii | 559 vizualizari
Tinerii care nu au reușit să ridice o casă pe terenul de la primărie își pierd dreptul de comodat asupra lui
de Alina PIPAN

Legea 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, republicată în 2014 reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, a unei suprafețe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinte proprietate personală.

Atribuirea terenului se face în folosință gratuită pe durata existenței locuinței proprietate personală, în limita suprafețelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local.

La Petroșani, Consiliul Local a atribuit o serie de terenuri în baza acestei legi, însă nu toți cei care au beneficiat de ea au putut să își mai ridice o casă, chiar dacă au intenționat să facă acest lucru când au depus cerere la primărie. Cei care nu au putut să  se achite de responsabilități vor pierde dreptul de folosință asupra terenurilor.

Astăzi, în ședință de consiliu local, un proiect de hotărâre prevede retragerea dreptului de folosinţă asupra terenurilor atribuite în conformitate cu prevederile Legii 15/2003 în anul 2008. Sunt deja 10 ani în care beneficiarii nu au folosit cum se cuvine acest drept, chiar dacă consiliul local a fost răbdător în acest sens. Terenurile vor fi reatribuite altor doritori.

   Conform legii,”beneficiarul terenului pentru construirea unei locuințe proprietate personal este obligat să înceapă construcția locuinței în termen de 1 an de la data atribuirii terenului și să o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr 50/ 1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții”. Acolo unde beneficiarii au depus proiectul de construcție, și au obținut o autorizație de construire, administrația locală nu a făcut presiuni, și a acordat timp beneficiarilor să investească în noua locuință.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter