30.05.2018,  18:39:11 | 0 comentarii | 595 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Pentru a şaptea oară / Festivalul de Fotografie „Locuri de lângă noi” şi-a desemnat câştigătorii
de Corneliu BRAN

Ediţia a şaptea a Festivalului de Fotografie „Locuri de lângă noi” a avut loc sâmbătă, 26 mai 2018, la Casa de Cultură a Studenţilor din Petroşani, după cum v-am informat săptămâna trecută. Astăzi revenim cu câştigătorii, anexându-vă la material şi fotografiile câştigătoare.

Evenimentul a debutat la ora stabilită, 11:00, cu simpozionul intitulat „Dincolo de lumină – Conceptul în fotografie”, prezentat de Grigore Roibu, cadru didactic la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, membru AFIAP, EAAFR, AAFH. Expunerea a fost un periplu în fotografia artistică şi fotografia document cu referire la ceea ce reprezintă conceptul în arta fotografică şi a încercat să delimiteze câteva repere ideatice şi practice utile tinerilor care urmau să participe la marşul foto.
La ora 12 :00 s-a dat startul marşului fotografic cu durata de 2 ore, pe parcursul căruia participanţii au realizat fotografiile cu care au concurat. Tema de anul acesta s-a intitulat ,,Pasaje” şi a propus concurenţilor exploatarea conotaţiilor imediate sau mai puţin evidente ale conceptului. La ora 14 :00, concurenţii au revenit la Casa de Cultură a Studenţilor cu fotografiile realizate care au fost ulterior analizate de membrii juriului.
Juriul format din Grigore Roibu, Ovidiu Manoilescu, Robert Humel, Daniel Bocşe şi Alexandru Popa a desemnat următorii câştigători: locul I - Georgiana Piţec, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani;  locul II - Iulia Lupu, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani; locul III - Raisa Bulf, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani; menţiune - Ecaterina Ursu, masterand la Universitatea din Petroşani.
Undeva spre orele 16:00 au fost înmânate câştigătorilor diplomele şi premiile în obiecte şi a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie a membrilor Asociaţiei Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH), intitulată „inFOCUS”, desfăşurată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR). 
Expoziţia a prezentat publicului „activitatea şi obiectivele primei asociaţii profesionale de artă fotografică din judeţul Hunedoara înfiinţată după 1989”. Expoziţia a fost o sinteză a nivelului valoric al expozanţilor prezenţi pe simeze: Grigore Roibu, Adrian Stoica, Ovidiu Manoilescu, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Marius Isfan, Cosmin-Ovidiu Stan, Mihai Panaitescu, Iulian Solda, Florin-Marius Cazan, Ioana-Cristina Rusu, Daniel I. Iancu, Ovidiu Raţiu, Ioan Todor, Cristian Rus, Radu Muntean, Oana Muntean, Nicolae Oprea, Vasile Sârb, Francisc Nemeth.
La final trebuie apreciat încă o dată rolul organizatorilor şi, în special, a doamnei director Lavinia Hulea pentru bunul mers al lucrurilor. Într-adevăr, ediţia din acest an a fost parcă una dintre cele mai reuşite, tinerii şi cei ce iubesc în mod special fotografia primind cu bucurie acest inedit concurs.  Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter