04.06.2018,  10:07:45 | 0 comentarii | 322 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Petroșani. / Acesta-i adevărul: în parcul de lângă fosta poştă, lucrătorii din cadrul DADPP au tăiat un copac uscat! Niciunul în plus, niciunul sănătos
de Corneliu BRAN

Încă un copac din parcul de lângă poştă şi-a dat obştescul sfârşit. După ce, acum ceva ani, din acest parc au fost tăiaţi mai mulţi copaci de către angajați din cadrul fostului SPADPP, actualmente DADPP, au existat voci că se taie „copaci seculari”. Administraţia locală s-a apărat, arătând că că acei copaci erau uscaţi şi prezentau un real pericol, la furtunile de vară, pentru cetăţeni. 
Vineri, 1 iunie, încă un copac a fost doborât la pământ.
Toţi cei care au trecut prin zonă au putut observa pe trotuarul din faţa parcului respectiv un tractoraş cu o remorcă, precum şi mai multe frânghii legate de un copac bătrân şi destul de uscat. Fireşte că l-am întrebat pe unul din lucrători ce este cu acel copac. „Nimic, era uscat şi a trebuit să-l tăiem. Fiind aproape de trotuar, prezenta pericol pentru pietoni”, ne-a spus lucrătorul din cadrul DADPP.
La nici 5 minute am stat de vorbă, întâlnindu-ne întâmplător în apropiere de Centrul Civic, chiar cu directorul Daniel Vişan. Directorul exercutiv din primărie şi cel coordonează activitatea acestei direcţii ne-a spus că „acel copac, ca şi alţii, trebuie tăiat deoarece este uscat”, menţionând că în parcul respectiv acela era singurul copac cu probleme, dar şi că lemnul rezultat va fi dus pentru foc la sere şi la o grădiniţă. „Zilele următoare mai avem în vedere şi alţi câţiva copaci uscaţi, nu se pune problema să tăiem copaci buni, sănătoşi”, a completat directorul.
Probabil că în locul copacului cu pricina şi al altora ca el, la primăvară vor fi plantaţi alţii. De altfel, doar la acţiunea „Ziua Verde”, an de an au fost plantaţi în parcuri şi pe zona din apropierea şoselei de centură zeci, dacă nu sute de pomişori ornamentali sau copaci care peste 20-30 de ani vor avea dimensiuni impresionate. „An de an plantăm copaci în mai multe zone deoarece avem în vedere acest lucru fiindcă ne dorim un oraş frumos, sănătos, cu poluare cât mai puţin posibil, de care cetăţenii noştri să se bucure. Sunt cunoscute acţiunile de plantare de Ziua Verde ori cu alte prilejuri şi vreau să vă spun că acest lucru va continua şi în anii următori, ca şi procesul de plantare flori de la serele noastre sau prin achiziţionare, de montare de ghivece cu flori, vara, pe arterele principale şi prin parcuri, ori de reîmprospătare a gazonului de pe spaţiile verzi şi din parcuri. Fireşte că, acolo unde copacii sunt uscaţi sau bolnavi, şi prezintă riscuri pentru cetăţeni, luăm măsurile ce se impun, nu ne putem juca cu siguranţa cetăţenilor”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter