05.06.2018,  19:13:57 | 0 comentarii | 406 vizualizari
Comunicat de presă / Jocurile Regionale „Special Olympics”
de Ziarul Vaii Jiului

Miercuri, 6 iunie 2018 de la ora 11, Şcoala Gimnazială „I.G.DUCA” Petroşani are bucuria de a găzdui Jocurile Regionale „Special Olympics” - Sport pentru viaţă - ediţia a VI-a.

Concurs sportiv dedicat pentru copiii şi tinerii cu C.E.S. se află în Calendarul Activităţilor Educative Regionale și Interjudețene 2018, domeniul SPORTIV, poziţia 1720. La concurs vor participa un număr de 145 de copii şi tineri cu C.E.S. alături de antrenorii lor, de la C.S.E.I. „Primăvara” Reșița,  C.S.E.I. „P.P. Neveanu” Timișoara, C.S.E.I. Târgu Jiu, C.S.E.I. „Al. Roșca” Lugoj, C.S.E.I. „Christiana” Bocșa, C.S.E.I. „Rudolf Steiner” Hunedoara, locaţia Lupeni. C.P.C. Simeria, Asociaţia Down Lupeni, Şcoala Gimnazială Nr. 7 Petroşani, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroşani, Şcoala Gimnazială „I.G. DUCA” Petroşani, Liceul Tehnologic „Ovid Densuşianu” Călan, Școala Gimnazială „I.D. Sîrbu” Petrila, Şcoala Gimnazială Avram Stanca Petroşani. Concursul se va desfăşura   la sala de sport de pe strada Oituz, nr. 7.
 Fiecare copil este unic şi îşi are propria sa valoare, indiferent de problemele pe care le prezintă în procesul de învăţare şcolară. Recunoaşterea drepturilor egale pentru toţi oamenii, în general şi pentru toţi copiii, în mod special, fără discriminare, subliniază faptul că nevoile fiecăruia sunt la fel de importante. 
Special Olympics este pe plan mondial o poveste de succes. În jurul lumii, mai mult de un milion de copii şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale, din mai mult de 160 de ţări, iau parte la evenimente sportive şi competiţii pe toata durata anului. Sportivii se antreneaza la mai mult de 26 de sporturi Olimpice la nivel local, naţional si internaţional, în fiecare an având loc peste 20.000 de competiţii la nivel mondial.
La Special Olympics  sunt preţuite abilităţile, dăruirea, succesul, lucrul în echipă şi implicarea comunităţii. A câştiga în conceptul Special Olympics nu se referă doar la „cel mai bun, cel mai puternic, cel mai rapid” ci la împlinirea fiecărui copil. Totul este posibil datorită puterii spiritului uman şi al motto-ului Special Olympics: „Vreau să câştig, dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea !”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter