08.06.2018,  00:15:35 | 0 comentarii | 1169 vizualizari
Vulcan / O nouă ocazie de a se face angajări pe pile și relaţii
de Gheorghe OLTEANU

Există speranțe de locuri de muncă dintr-un parteneriat,  aprobat recent de către Consiliul Local al municipiului Vulcan, al cărui contract e posibil ca primăria vulcăneană să-l fi  semnat - zic asta, fiindcă proiectul de hotărâre a fost aprobat la finele lunii trecute - cu un oengeu din Lupeni.

Ongeul respectiv
este Fundația „Noi Orizonturi” cu care primăria e deja pe bune după ce, tot printr-o hotărâre de consiliu local, i-a acordat - iar printr-un act legislativ similar aprobat în urmă cu o lună-două, i-a prelungit contractul de folosința a unei părți din spațiul fostului punct termic aflat lângă Școala Gimnazială nr.6. Acolo unde tinerii sunt inițiați, pe „uscat”, adică pe aparate,  în tainele escaladei și cățărării montane. Se vede că primarului Ile i-a plăcut atât de mult acest oengeu și activitatea desfășurată de el, încât nu a pregetat și nu a lăsat mult timp să se scurgă de la data depunerii cererii, 19.02.218, ca să vină în ședința de consiliu local cu un proiect legat tot de fundația lupeneană.

Proiectul cu care
a ieșit la interval „Noi Orizonturi” se numește „Dezvoltarea turismului activ în Valea Jiului”. Prin care îi solicită administrației publice locale vulcănene „sprijinul în vederea  amenajării unui traseu de ciclism montat de tip flow trail dedicat stațiunii Pasul Vâlcan...”. Documentul prezintă cum se pot organiza „pachete turistice prin potențialii vizitatori care ar putea veni aici, identifică obiectivele turistice naturale și culturale, astfel încât să se beneficieze de experiențe turistice de calitate, prin dezvoltarea și corelarea mai multor categorii de servicii, masa, cazare...”, dar și “Valorficarea turismului montan, oferirea unor experiențe turistice complete pentru pasionați și experți în ciclism montan, organizarea de evenimente montane sportive în cele două stațiuni turistice  (să fie vorba de Straja Lupeni?! – n.a.)...”. 

„Nu-i o sumă mare”,
și-a început pledoaria Gheorghe Ile referindu-se la cei 19.990 de lei, contribuție bănească a consiliului local vulcănean solicitată de „Noi Orizonturi”. „Rămâne (sic!) aceste trasee de biciclete prin pădure, ei vor face aleile prin care se face acest concurs”, a argumentat însăilat primarul dorința lui ca proiectul supus aprobării să fie aprobat. Gheorghe Ile nu-și face probleme că traseul acesta pentru biciclete străbate și două păduri private. „Suntem în discuție cu dânșii (proprietarii – n.a.) să vrea să accepte, pentru ca traseul să treacă!”, a mai adăugat primarele sigur pe el că nu va avea nicun fel de împotrivire de la cei care stăpânesc parcelele forestiere. 

Singurul care a fost interesat
să afle amănunte legate de proiect a fost consilierul local Dănuț Anghel. Liberalul a acționat înțelept, prin învăluire. Mai întâi, a lăudat inițiativa care, iată, „dezvoltă potențialul turistic al Pasului Vâlcan și în timpul verii și aduce mari beneficii sociale și economice, dar va face posibilă și angajarea unor persoane”. „Cine va face întreținerea traseului, cine va face angajările?”, a fost curios Dănuț Anghel, iar cu asta a ajuns la ceea ce, de fapt, voia să știe, Așa s-a aflat că, pe lângă implementarea proiectului, așa cum scrie la articolul 5 al hotărârii de consiliu local, de angajări se va ocupa tot viceprimarul Cristian Merișanu. Bănuit și el că nu ar fi străin de unele angajări pe pile din primărie. 

Întrebarea consilierului local
liberal nu a fost pusă aiurea. Ea era perfect îndreptățită din moment, după cum chiar el a precizat, „la telegondolă sunt angajați foști artificieri, salvatori minieri, toți pensionari, Numai pile, ca și la Pregoterm, de fapt. De data asta cred că trebuie să-i dăm tineretului șansa de a se angaja!”. Ile a înghițit în sec și a încercat s-o dea la înnodat. La telegondolă are numai un pensionar de la mină. Nu a găsit niciun mecanic specializat, așa că l-a angajat pe acesta care a lucrat  la mașina de extracție. În ce privește angajările care se fac la societatea de salubrizare aflată în subordinea primăriei și a consiliului local vulcănene, primarul s-a tras rapid pe c*r: „Nu m-am băgat niciodată la Pregoterm, nu i-am zis domnului director pe cine să angajeze!”. Dănuț Anghel a zâmbit la auzul acesti explicații pe care a considerat-o penibilă. 
Dumneavoastră cum ați reacționat?Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Licitații


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter