10.06.2018,  09:48:34 | 0 comentarii | 381 vizualizari
Malurile deteriorate ale pârâurilor Ludului, Coldești și Moșici vor fi reabilitate
de Alina PIPAN

Ploile de vară nu slăbesc Valea Jiului, când vin fac și ravagii pentru că volumul de apă  căzut este mare. După ultimii ani cu ploi abundente administrațiile locale au început să reabiliteze malurile deteriorate de care cam uitaseră, cu bani din bugetul local sau apelând la banii obținuți după declararea stării de calamitate.

La Petrila în anii trecuți au fost probleme cu inundațiile în anumite zone, o parte dintre malurile afectate au fost reabilitate, altele intră în lucruri de reabilitare lunile acestea.

Primăria Petrila a încheiat un contract de 500 lei lunar cu o firmă care are datoria de a interveni pentru a realiza regularizări ale cursurilor de apă, de câte ori este nevoie. Va începe lucrările de refacere a malurilor pentru canalul Ludului și pârâul Moșici. Va fi refăcută protecția malului din beton a Canalului Ludului, pe o lungime de 270 m, care afectează structura rutieră a drumului  local. De asemenea, vor fi refăcuți 214 m din malul rupt al pârâului Moșici, și acesta surpat de ploi. Un alt pârâu care are nevoie de amenajare a malurilor, pe o lungime de 116 m este Coldești.

Obținerea avizelor pentru lucrările la cele trei maluri a fost plătită cu 10.000 de lei. În plus, doar dirigenția de șantier a costat 15.600 de lei, doar pentru lucrările la pâraiele Moșici și Ludului, și este asigurată de Consulting Cons Inginer SRL  din Vulcan. Malurile  rupte au fost inițial realizate din plăci de beton care vor fi înlocuite pe porțiunile afectate.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter