11.06.2018,  15:22:11 | 0 comentarii | 407 vizualizari
Pe Bulevardul Tudor Vladimirescu din Lupeni, curtat de multe firme de construcții, abia anul viitor vor începe lucrările
de Alina PIPAN

Primăria Lupeni a scos la licitație la începutul lunii mai lucrările de modernizare ale Bulevardului Tudor Vladimirescu din Lupeni. Lucrările de modernizare ale bulevardului vor fi suportate din bugetul local, iar suma este însemnată.

Bugetul de anul acesta nu este pregătit pentru începerea lucrărilor, dar pentru anul viitor banii vor fi asigurați, adică 4.916.106 lei, poate chiar mai puțin.

Pentru cei 2 kilometri de bulevard ce vor trebui reabilitați se bat în oferte 5 firme de construcții. În momentul de față comisia de examinare a ofertelor este la faza examinării situației financiare. Conform primarului Lucian Resmeriță, stabilirea câștigătorului se va face undeva în luna septembrie, iar după stabilirea câștigătorului și semnării contractului, ordinul de începere al lucrărilor va fi emis abia anul viitor în primăvară.

”Acest proiect infrastructural era de fapt stabilit pentru anul 2019, și va fi cuprins în bugetul pe anul viitor, însă am preferat să facem anul acesta licitația, și să parcurgem toată procedura fără grabă, pentru ca anul viitor să nu întâmpinăm probleme. Se întâmplă ca licitațiile să fie contestate, sau procedurile să fie amânate, și am vrut să evităm impedimente de acest fel, de aceea am realizat licitația de atribuire încă de anul acesta. Cu siguranță anul viitor vom lucra la reabilitarea bulevardului, pentru că este neapărată nevoie să realizăm această lucrare, să fluentizăm traficul. Ofertele sunt atent evaluate, nu ne grăbim, câștigătorul va fi stabilit în luna septembrie”, a menționat primarul.

Lungimea sectorului care va fi modernizat este de 2.183,48 metri dispus pe două benzi de circulaţie pe sens. Drumul propus pentru asfaltare a fost identificat pe planul urbanistic general și pe planul cadastral al Municipiului Lupeni.

Conform documentaţiei realizate de Alpin Construct din punct de vedere al structurii rutiere existente, bulevardul este realizat din beton asfaltic, şi prezintă făgașe longitudinale, văluriri, faianțări, gropi și fisuri transversale, apărute în îmbrăcămintea rutieră din cauza rosturilor de dilatație din structura rutieră rigidă existentă. Traficul rutier se desfășoară greoi, iar scurgerea apelor este deficitară din cauza colmatării căminelor pluviale și ale podețelor existente, dar şi din cauza pantei transversale a drumului care este necorespunzătoare.

Bulevardul este stradă de categoria II, de legătură. Tocmai de aceea se propune şi realizarea unei giraţii noi la intersecţia cu centura de ocolire.Scopul principal al lucrărilor este ranforsarea sistemului rutier.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter