17.06.2018,  12:04:33 | 0 comentarii | 647 vizualizari
Uricani / Modul înţelept în care primarul Dănuţ Buhăescu a rezolvat un caz de abandon școlar
de Gheorghe OLTEANU

La sfârșitul primei decade a lunii trecute, primarul Dănuț Buhăescu a fost pus în fața unui caz mai puțin obișnuit. Cea care i-a cerut primarului din Uricani să o ajute a fost o femeie nevoiașă, mamă a șase copii.

Și a încă unuia
aflat pe drum spre această lume, cum se spune, având în vedere că ea este însărcinată. Doamna P. Ionela nu a venit singură la primărie. L-a adus cu ea și pe Florin, băiatul de 14 ani, cel pentru al cărui caz i-a cerut sprijinul domnului Dănuț Buhăescu. Iată cum sună povestea dumneaei. Cu ceva timp în urmă i l-a încredințat pe Florin bunicii sale. Străbunicii băiatului, cum ar veni. A făcut asta, fiindcă ei și soțului le era greu cu atâția copii, iar bătrâna de 85 de ani s-a oferit să-l țină. Pe vremea aceea Florin era în clasa a VII-a la Școala Gimnazială nr.2 și…  în clasa asta a și rămas. Bătrâna s-a îmbolnăvit și nu l-a mai putut supraveghea, astfel că strănepotul nu s-a mai dus la școală. Absențele nemotivate i s-au adunat îngrijorător în catalog și nici vorbă de trecerea clasei. Îmbucurător este faptul –  treaba asta a vrut neapărat s-o afle primarul – că puștiul nu s-a înhăitat cu vagabonzii, ca să facă alte prostii. Revenirea lui Florin în sânul familiei s-a efectuat pe baza unei hotărâri din februarie, emisă de Comisia pentru Protecția Copilului din cadrul Consiliului Județean Hunedoara. Numai că era necesar ca și primăria să-și dea avizul, pentru ca băiatul să poată fi înscris la școală, pentru a repeta clasa.

Și mai e
un amănunt pe care mama băiatului îl știa. Pentru nesupraveghere și abandon școlar, părinții ar fi pasibili de o amendă contravențională în valoare de o mie de lei. Or, pentru o familie numeroasă, zece milioane de lei vechi reprezintă o avere. Primarul Dănuț Buhăescu a stat, a cumpătat și i-a zis femeii că, de data asta, ea se va alege doar cu o atenționare. Numai că va trebui să-și ia un angajament scris cum că, la toamnă, copilul va merge la școală și că nu va mai absenta. În caz că nu se ține de cuvânt, se schimbă foaia. „E bine așa, voinicule? Vreau să aud că mergi la școală, că nu poți să rămâi fără o meserie. Gândește-te că, atunci când vei fi mai mare, o să ai un loc de muncă, o să ai banii tăi și o să-i poți să-i ajuți și pe ai tăi!”, i-a zis primarul băiatului înainte ca el și mama lui să părăsească biroul. După care, întorcându-se spre mine, a completat: „Mă voi interesa constant de cazul ăsta!”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter