20.06.2018,  19:26:46 | 1 comentariu | 637 vizualizari
La Festivalul Național „Ion Budai Deleanu” / Valeriu Butulescu – Premiul 1 
de Corneliu BRAN

În fiecare an, Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură „Ion Budai Deleanu” din Geoagiu organizează Festivalului Național de Literatură Satirico-Umoristică „Ion Budai Deleanu”. 

În concurs sunt evaluate şi premiate volume de literatură satirică, publicate în ultimul an în întreaga ţară.
Anul acesta Premiul 1 la această spectaculoasă şi disputată probă a fost acordat scriitorului din Petroşani Valeriu Butulescu, pentru cartea de aforisme „Maculator existenţial. Volumul a fost tipărit sub auspiciile Editurii „Libris” din Braşov, fiind prefaţat de criticul Alex. Ştefănescu. Cartea se încheie cu un amplu eseu, „Gânduri şi aforisme – Butulescu”, semnat anul trecut de criticul spaniol Aureliano Sainz, preluat din presa spaniolă.
Pe ultima copertă a cărţii, Alex Ştefănesc scrie: „Cine este Valeriu Butulescu? Este cel mai valoros scriitor de aforisme din România, din toate timpurile, și unul dintre cei mai valoroşi din lume. Cărţile lui au apărut în toate limbile pământului şi pretutindeni au fost commentate cu admiraţie. A primit numeroase premii în străinătate”...
La aflarea veştii, Valeriu Butulescu a declarat în exclusivitate pentru „Ziarul Văii Jiului”: „Mulţumesc organizatorilor! Acest premiu mă bucură şi mă onorează deopotrivă. Ion Budai Deleanu este un reper important al literaturii noastre! Şi e mai actual ca oricând, azi, când Revoluţia ne-a dat slobozenie!. Libertatea a condus la multe scene hilare, demne de pana marelui nostru înaintaş!”. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 Cosmin. 25.08.2018,  17:11:03
Bună. Știe cineva care sunt câștigătorii ediției 2018?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter