22.06.2018,  09:23:38 | 2 comentarii | 599 vizualizari
A venit vremea să vorbească despre Valea Jiului cei ce știu și pot. Intelectuali ai Văii Jiului, uniți-vă în idei!
de Alina PIPAN

Grupul de inițiativă Planeta Petrila mai face un pas către o Vale a Jiului  a cărei poveste să aibă un final fericit. De data aceasta sunt convocați intelectualii Văii Jiului, care pot furniza idei, propuneri, au proiecte concerete de dezvoltare socio- culturală a Văii. Planeta Petrila organizează în data de 20 iulie, la  Mina Petrila un apel pentru lucrări din arii tematice diverse, adresate unor subiecte de interes larg cu privire la situaţia actuală a unei zone post-industriale.

Articolele selectate în urma apelului vor figura într-o publicaţie cu caracter pluridisciplinar, sub egida Planeta Petrila, care îşi propune să definească principiile fundamentale pentru regenerarea culturală a Petrilei şi, implicit, a Văii Jiului.

Ce pot conține lucrările? Ele trebuie să reflecteze  situația actuală a zonei, pot evidenţia resursele reprezentative ale acesteia şi/sau pot trasa direcţii pentru noua identitate post-industrială locală.

Apelul pentru contribuții este deschis tuturor celor cu preocupări legate de contextul de astăzi al Petrilei, indiferent de domeniul de activitate: sociologi, istorici, ingineri, geografi, arhitecți, artiști, politicieni, urbaniști, peisagiști ș.a.. Sunt acceptate lucrări scrise, de cel puțin 1200 de cuvinte, care respectă una dintre cele trei arii tematice: (1) oraşe în declin, (2) patrimoniu construit şi natural şi (3) identitate.

Juriul care va face selecția lucrărilor este alcătuit din experți reprezentativi pe fiecare din cele 3 teme:

Ilinca Păun Constantinescu, asistent universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, și doctor în arhitectură, va face selecția de lucrări pe tema Orașe în declin.

Ioan Piso, doctor în istorie, profesor emerit, din 2007 membru al Academiei Regale din Barcelona şi din 2009 preşedinte al Fundaţiei Culturale Roşia Montană, va selecta lucrările înscrise pe tema Patrimoniu construit și natural.

Augustin Ioan, arhitect, doctor în arhitectură și profesor universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, va face selecția lucrărilor înscrise pe tema Identitate.

Calendar:

Lansare apel: 21 Iunie

Termen limită: 20 Iulie

Anunț selecție: 27 Iulie

Prezentări și dezbateri: 11-12 August, Petrila

Formular pentru transmitere articol pe tema Orașe în declin: https://goo.gl/forms/InWzUqY3kB0Gll9z1

Formular pentru transmitere articol pe tema Patrimoniu construit și natural: https://goo.gl/forms/qkM5X57B7JIuicxG2

Formular pentru transmitere articol pe tema Identitate: https://goo.gl/forms/SKiHIJ1yyoVlIqks1Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (2 )

#1 ingrijorat22.06.2018,  13:40:37
Oare murit-au intelectualii din Valea Jiului? Oare de ce nu este in Comiția cu pricina nici un inginer miner ? Că doar e vorba de o zona miniera in declin, cu specific singular si solutii adecvate.
#2 Mihai Danciu22.06.2018,  15:44:32
Am trimis invitatie pentru moderare celor pe care ii stim ca sunt cei mai reprezentativi, pe plan national, in cele trei domenii. O motivatie importanta a fost si conexiunea cu Valea Jiului, directa, profesionala sau afectiva. Si, asa cum se intampla la evenimentele profesionale, nu moderatorii ies in evidenta ci participantii. De aceea, ii invitam pe toti cei care doresc sa contribuie, pe aceste teme, sa se inscrie. In paralel, desfasuram si investigarea lucrarilor celor care deja s-au scris si vom lansa invitatii directe persoanelor reprezentative din Vale.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter