26.06.2018,  17:56:58 | 0 comentarii | 370 vizualizari
Proiectul Green Line Valea Jiului din nou pe masa consilierilor locali și județeni
de Alina PIPAN

Astăzi, 26 iunie, atât Consiliul Județean Hunedoara, cât și Consiliul Local Petroșani, se vor întruni pentru a vota o serie de proiecte de hotărâri care vizează reglemetarea unor deficiențe ale documentației întocmite în vederea obținerii finanțării pentru proiectul ”Linia verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani  - Green Line Valea Jiului". Aceleași modificări vor trebui votate de toate consiliile locale, care la finalul acestei săptămâni au programate ședințe de consiliu local.

Autoritatea de Dezvoltarea Regională - regiunea Vest a transmis solicitări de clarificare pentru cererile de finanțare depuse pentru acest obiectiv.  Printre aceste solicitari de clarificari sunt și cele ce impun adoptarea unui act adițional la acordul de parteneriat între U.A.T. Vor fi stabiliți și indicatorii tehnico- economici aferenți acestui obiectiv de investiții.

Valoarea totală a obiectului de investiţii, în conformitate cu devizul general 45.726.916,32 lei, cu TVA, din care: C+M: 17.778.498,86 lei.

În cadrul investiției se va înființa un  depou la  Vulcan, cu spălătorie, clădire administrativă, stație de încărcare, sisteme de monitorizare și dispecerat, E-tiketing, panouri de informare. Se va implementa un portal de informare călători "Travel Planner", se vor achiziționa  8 autobuze electrice , se va înființa o stație de capăt la Uricani - Valea de Brazi, o stație de încărcare la  Petrila, zona primăriei, inclusiv montare stații încarcare automobile electrice, vor fi amenajate 74 de stații de călători, 33 de stații dotate cu copertină, se vor reabilita 4 tronsoane de drumuri în Vulcan, Lupeni și Petrosani: Vulcan centura: 2,2 km, Vulcan drum acces depou: 0,35km,  Lupeni: 0,633km, Petroșani: 3,276km.

Singura chestiune incertă este sustenabilitatea sistemului Green Line. După implementare, ADI Green Line Valea Jiului va fi obligată să asigure funcționarea și cheltuielile de întreținere aferente acestui sistem, iar bugetele localităților Văii Jiului sunt prea mici pentru asemenea obligații financiare.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter