26.06.2018,  19:02:39 | 1 comentariu | 905 vizualizari
Vulcan / Să fie vorba de rivalitate?
de Gheorghe OLTEANU

Prezenţă surprinzătoare, cel puţin pentru mine, la şedinţa Consiliului Local al municipiului Vulcan. La prima masă din partea stângă cum intri în sala de şedinţe se afla pensionarul Ioan Aurel Titel, fost lider al Sindicatului EM Lupeni. Lângă dumnealui era domnul Iosif Eszler, despre care ştiam deja că activează cu pensionarii mineri. 

Fostul lider de sindicat,
acum vicepreşedinte al Asociaţiei „Liga Pensionarilor Mineri Valea Jiului – Petroşani”, a venit cu un scop precis la şedinţă. Acela expus şi în împuternicirea de reprezentare aprobată de consiliul de conducere al ligii în data de 30 mai 2018: dumnealui este persoana desemnată să reprezinte interesele organizaţiei cu autorităţile publice locale, instituţiile societăţii civile din zona de vest a Văii Jiului, respectiv în localităţile Aninoasa, Vulcan, Lupeni şi Uricani. Domnul Ioan Aurel Titel a precizat că solicită „sprijin, pentru constituirea, în Vulcan, a unei filiale a pensionarilor din Valea Jiului” prin care „să realizăm unirea oamenilor din Valea Jiului şi eliminarea dezbinării dintre oameni, în urma deciziilor luate de guvern”. 

După ce a spus 
ce avea de spus, domnul vicepreşedinte a fost luat în primire de doamna consilier Eugenia Bărbiţă. Bună intervenţia dumneaei, zic eu, fiindcă trebuia lămurit un aspect: în ce anume să fie sprijinul autorităţii publice locale vulcănene? Astfel am aflat că Liga Pensionarilor Mineri Valea Jiului-Petroşani vrea să organizeze filiale locale în toate oraşele Văii, „aşa cum au mai existat, a precizat domnul Ioan Aurel Titel, şi se mai doreşte alocarea unui spaţiu în care filiala vulcăneană a LPMVJ să-şi desfăşoare activitatea”. Pe loc, cunoscând eu şi altele, în mintea-mi am dat link cu o chestiune apărută cu circa doi ani în urmă.

Am bănuiala că
încercarea Ligii Pensionarilor Mineri VJ din Petroşani, de a-şi ramifica activitatea şi în Vulcan, ar putea fi în legătură cu rivalitatea dintre domnul ing. Ion Hortopan, preşedintele LPMVJ, şi domnul profesor Simion Spiridon, fost consilier local vulcănean şi preşedintele Asociaţiei „Seniorii Văii Jiului - 2016”. Asociaţii care, ambele, se adăpostesc sub umbrela roşie a PSD-ului. Cu ceva ani în urmă - până ca domnul Simion Spiridon să-şi fi înfiinţat asociaţia care, în doi ani de când activează, a avut rezultate apreciate în munca pe care o depune -, îmi amintesc că însuşi Gheorghe Ile, prin persoane de încredere, l-ar fi curtat pe preşedintele LPMVJ şi voia să-l ajute în demersul de a înfiinţa o filială la Vulcan. Numai că, între timp, au apărut seniorii domnului Simion Spiridon, întruniţi în asociaţia năşită, mai mult ca sigur, tot de Ile. Din câte ştiu, fiindcă am scris despre ei, seniorii şi-au făcut prozeliţi şi acţionează inclusiv în Petroşani. De aici o eventuală concluzie. Vrea, oare, LPMVJ să contracareze şi, astfel, să submineze, la ea acasă, activitatea Asociaţiei Seniorilor 2016? Timpul ne va arăta cum stă treaba. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 BIRO BELA27.06.2018,  23:24:44
EU cred ca se vrea dezbinarea totala a sindicatelor a muncitorilor din VALEA JIULUI ... MA INTREB LA CE DRACU NE TREBUIE ATITEA SINDICATE. CIND NICI UNA NU FACE MARE BRINZA .. FACETI DOMNILOR 1 UNA SI BUNA NU 10 SI PROASTE ,,


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter