26.06.2018,  19:03:24 | 0 comentarii | 453 vizualizari
Răspunsul ferm dat de primarul Nicolae Dunca unui aninosean insistent: „Aninoasa nu are cerere momentan din partea populaţiei pentru construirea unei mini-pieţe”
de Corneliu BRAN

De ceva vreme două persoane din Aninoasa tot solicită reînfiinţarea unei mici pieţe în oraşul Aninoasa. Mereu sună şi ne întreabă, rugându-ne să-i solicităm primarului oraşului lor un punct de vedere faţă de acest subiect.

De curând am stat de vorbă cu primarul aninosean Nicolae Dunca despre acest subiect. Primarul a rămas nedumerit de această solicitare, din moment ce această mică piaţă a existat o bună perioadă în localitate, dar cam nimeni nu mergea pe-acolo să-şi vândă produsele...
„Ce folos o asemenea piaţă, din moment ce, în zona blocurilor de la Iscroni, lângă actuala grădiniţă, a existat o mini-piaţă amenajată şi cam nimeni nu era pe acolo?! Pentru unul-doi comercianţi nu se merită, lumea în Aninoasa îşi cumpără legumele şi fructele de la aprozare, care sunt destule, iar alte produse gen lapte, brânză, carne de la supermarket. Când era piaţa, şi dacă existau doi-trei cetăţeni cu produse expuse (asta o dată, maxim de două ori pe săptămână că în rest era pustie!), nu trecea niciun cumpărător. Chiar am discutat de mai multe ori cu ei în perioada aceea. Nu eram primar atunci, dar eram curios să văd cum le merge treaba, şi mi-au spus că în ziua respectivă, ca şi în alte dăţi, au avut un singur cumpărător, menţionând că nu se justifică prezenţa lor acolo şi că altă dată nu mai vin la Aninoasa. Asta a fost situaţia! Anul trecut am tot discutat cu cetăţenii pe această temă. Nimeni n-a solicitat aşa ceva, cu excepţia unui singur domn din Iscroni. Pentru o singură familie-două n-are rost să investim şi apoi să nu vină nimeni cu produse, nici măcar din Aninoasa, dar de altundeva...”, a precizat primarul Nicolae Dunca.
I-am prezentat aninoseanului Alexandru, ce ne tot solicită periodic această „problemă”, răspunsul dat atunci de primar. Se vede treaba că n-a fost de ajuns, deoarece săptămâna aceasta am fost din contactaţi de acesta. 
„Totuşi, cred că piaţa ar fi necesară, chiar şi numai pentru câţiva producători sau comercianţi. Ar fi o competiţie directă cu aprozarele noastre în ceea ce priveşte preţul şi ar fi o bună şansă pentru cei cu venituri mici să-şi găsească produse agricole de sezon mai ieftine. Am stat de vorbă şi cu câţiva vecini, e adevărat, pe cei mai mulţi nu-i interesează acest subiect, chiar sunt uimit. Unii mi-au spus franc în faţă asta, dar pe câţiva, mai sărăcuţi şi cu copii destui, i-ar cam interesa. Unde mai pui că, dacă ai ceva de vândut din propria-i grădină, că la Aninoasa sunt destule case, n-ai unde să o faci decât pe marginea drumului sau aiurea pe vreun trotuar sau printre blocuri la Iscroni, ceea ce nu-i normal...”.
Contactat din nou pe acest subiect şi spunându-i că omul nu e mulţumit de răspuns după cum ne zis, primarul aninosean a subliniat că va mai face un sondaj printre locuitori şi consilierii locali şi anul acesta, iar dacă cu adevărat se doreşte acest lucru atunci se va gândi pentru la anul la o soluţie: „Dar nu cred că cei mai mulţi vor să investim banii puţini pe care-i avem într-o piaţă, fie ea şi mică, din moment ce sunt atâtea şi atâtea încă de făcut la Aninoasa. Voi vedea ce-mi spune lumea şi în funcţie de asta vom şti dacă anul viitor vom prevedea sau nu un asemenea proiect pentru oraş. Ceea ce nu înţeleg este de ce domnul respectiv se tot adresează ziarelor ca să mă întrebe şi de ce n-o face în mod direct. Nu este prima dată când acest domn, care se prezintă Alexandru sau Alex, întreabă pe unii şi pe alţii din presă în loc să se adreseze direct nouă. I-aş fi expli­cat ce v-am spus şi dumneavoastră, aş fi stat să-i ascult argumentele, iar în cele din urmă tot la acest sondaj făcut personal de mine aş fi apelat, căci vocea marii majorităţi a cetăţenilor e primordială în proiectele noastre. La Aninoasa facem în primul rând ceea ce îşi doresc cetăţenii, ceea ce trebuie făcut să se rezolve problemele repede sau într-un timp rezonabil şi apoi facem altele... Au trecut vremurile când primarul făcea de capul lui ce voia în Aninoasa... adică mai nimic pentru oraş şi cetăţeni... sau şi dacă făcea, nu făcea cum trebuie (a se vedea exemplul iluminatului public, datoriile imense la utilităţi ale administraţiei de-atunci şi multe altele pe care nu are rost să le mai spun) ”. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter