28.06.2018,  18:55:08 | 1 comentariu | 526 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Pe unele străzi din Petroșani gunoiul e ridicat regulat, dar cu mare dificultate, pe altele este uitat în mijlocul străzii 
de Alina PIPAN

Gestiunea deșeurilor la Petroșani este una care contrariază adesea. În timp ce în anumite locuri gunoiul se ridică cu regularitate, intervențiile se fac conform unui plan, în alte locuri parcă pur și simplu se acționează în antiteză. Avem exemplu două situații surprinse în această săptămână, la o zi distanță. 

Autospecială de gunoi blocată zeci de minute pentru că nu ajungea la mormanul de gunoi
Locuiesc pe strada Păcii de 4 ani, și de când m-am mutat acolo, săptămânal,  autospeciala care vine să strângă deșeurile mari rămâne blocată pe stradă. Strada Păcii este înconjurată de spațiu verde, dar  unii locatari nu sunt impresionați de frumusețea lui și preferă să își arunce gunoiul unde le este comod. De exemplu, la intrarea pe stradă, în marginea unui gard viu, au amenajat o groapă de deșeuri, și acolo oricine își aruncă gunoiul. Acesta este strâns periodic de o autospecială mare, care teoretic vine să ridice resturile vegetale rezultate după toaletarea spațiilor verzi, dar în fapt ridică de la mobilier vechi aruncat, la deșeuri de tot felul. În acel spațiu primăria nu amplasează tomberon, deși este evident că unii vor arunca în permanență gunoi pe spațiul verde, pentru că s-au obișnuit să le fie ridicat. 
Mai jos pe stradă, lumea aruncă gunoiul în spatele punctului termic, tot pe spațiul verde. Problema este că până la locul respectiv nu se poate intra cu autospeciala pentru gunoi decât cu condiția ca parcarea din dreptul punctului termic să fie în permanență goală pe jumătate. Acest lucru, bineînțeles, nu se întâmplă. Șoferul și oamenii care încarcă gunoiul sunt nevoiți de fiecare dată să pornească prin blocuri și să bată la ușile oamenilor rugându-i să își ia mașina din parcare. Unii răspund, alții nu, unii îi înjură. Dar toată tevatura durează vreo 20 de minute, cel puțin. Pentru situația aberantă este de vină toată lumea și totuși nimeni. Șoferii parchează pe locurile amenajate de primărie, cei care aruncă deșeurile, deși e la mintea cocoșului că nu se pot ridica de-acolo, le aruncă exact în același loc pentru că așa s-au învățat, și pur și simplu nu vor să le scoală la stradă, iar cei care vin să adune gunoiul trag toate ponoasele. În acest caz tot primăria trebuie să găsească o soluție. Ori să afișeze un program de ridicare a gunoiului, astfel încât șoferii să înțeleagă că trebuie să lase locurile libere într-o zi anume și să amenajeze aici o platformă, ori să desființeze două locuri de parcare și să asigure în permanență accesul autospecialei. 

La o aruncătură de băț de primărie, gunoiul este rege
Dacă pe strada Păcii gunoiul se ridică regulat, fără probleme și nu apucă să creeze probleme mari, pe strada Ștefan cel Mare situația este cu totul alta. Aici gunoiul și-a creat propria împărăție, a depășit de mult raza pubelei vechi de metal și se întinde câte o sută de metri în sus și în jos pe stradă. Cu siguranță, nu a apucat să se strângă atât de mult în două-trei zile cât am văzut noi marți la amiază. Problema este că în zonă situația este aceeași de ani de zile. Mereu se strânge prea mult gunoi, nu este amenajată corect platforma de colectare, situația degenerând. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 ingrijorat30.06.2018,  06:54:04
Referitor la mormanul de gunoi de pe str. Muncii (mentionat ca Stefan cel Mare) si prezentat in fotografia de fond , aici se ridica saptamanal cu Vola si basculanta dar a doua zi situatia revine la ”normal”. cineva, la casele CFR din vecinatate cred ca are o fabrica de gunoi, sau dezafecteaza locuinte vechi pentru a le renova. La inceput am crezut - vazand varietatea de obiecte aruncate - mobila, electrocasnice, tencuiala, caramizi , tigle moloz, resturi vegetale, trunchiuri de copaci, si multe altele ca este vorba de cele cateva familii de romi , dar vazand gardul monumental care este tras in fata a 2-3 apartamente din casele CFR mentionate, este vorba mai degraba de un bastan cu c..e grele care se simte intangibil. Odata cu incheierea lucrarilor de reabilitare , probabil si fluxul de gunoi va scădea in intensitate. Trec zilnic pe acolo, astept cu nerabdare sa apară vre-o epava de Lamborghini sau altele.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter