28.06.2018,  18:57:11 | 0 comentarii | 619 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Petroşani / Clădirea „fantomă” de pe str. Timişoara
de Corneliu BRAN

La ultima şedinţă de Consiliu Local Petroşani a existat pe ordinea de zi şi un proiect foarte bun, cu un subiect pe care „Ziarul Văii Jiului” l-a tratat de nenumărate ori în ultimii 10-15 ani: clădirea „fantomă” de pe strada Timişoarei de la numărul 5.

Aceasta a aparţinut, pe rând, Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. În acest moment nu doar că prezintă un pericol public pentru trecători, dar afectează şi ca imagine municipiul Petroşani, într-o zonă centrală a localităţii.
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a spus înainte de şedinţă de acest proiect, subliniind faptul că în urma demersurilor efectuate de către primărie, prin care s-a cerut preluarea acestui imobil, administratorul acestuia, respectiv Inspectoratul de Poliţie al judeţului Hunedoara, a cerut completarea documentaţiei cu hotărârea de consiliu local ce urma să fie adoptată la această ultimă şedinţă. „Vom prelua imobilul în domeniul public al municipiului Petroşani. Apoi, vom vedea ce putem face cu această clădire. Încă nu ştim exact ce vom face acolo, dar cert este că situaţia de la acel imobil trebuie radical schimbată”, a menţionat primarul Petroşaniului.
Terenul aferent acestei construcţii este de 752 mp. Întrebată dacă s-ar putea depune un proiect pentru finanţare europeană, Paulina Dragoş, director executiv şi şeful Direcţiei Tehnice din primărie, a spus că nu poate da un răspuns exact sută la sută, dar că se va interesa şi la următoarea şedinţă îi va informa pe consilieri. După această intervenţie, Daniel Vişan, director executiv DADPP Petroşani, le-a comunicat consilierilor că această clădire „trebuie demolată” deoarece nu mai prezintă siguranţă la structura de rezistenţă. „În niciun caz nu cred că se mai poate reabilita această clădire”, a concluzionat Vişan.
Nu ştim ce vor face cu clădirea, ce planuri sunt sau nu acolo, dar un lucru este absolut salutar, faptul că primăria a insistat şi a reuşit să obţină într-un final această clădire, astfel încât să se termine odată şi odată cu situaţia anormală de pe strada Timişoarei, exact vizavi de Clubul Copiilor şi unde siguranţa copiilor este pusă la încercare, mai cu seamă în zile de toamnă-iarnă când afară se lasă mai repede întunericul, clădirea fiind nu de puţine ori adăpostul unor oameni certaţi cu legea, oameni ai străzii, aurolaci şi alte asemenea exemple. Unde mai punem aspectul hidos şi cărămizile şi streşinile degradate care cad în capul trecătorilor când bate vântul!Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter