01.07.2018,  11:38:01 | 0 comentarii | 341 vizualizari
Uricani / Alte două proiecte în evaluarea ADR Vest 
de Alina PIPAN

Administrația locală din Uricani a câștigat finanțare pentru o serie de proiecte infrastructurale, dar niciunul nu a demarat încă, pentru că toate sunt în procedură de licitație. Cu toate acestea, administrația locală continuă depunerea proiectelor în vederea accesării banilor europeni, și mai are în evaluare alte trei proiecte. 

Proiecte aflate în procedură de licitație
Cele mai importante lucrări sunt, cu siguranță, cele de reabilitare termică a blocurilor. 13 blocuri vor fi reabilitate la Uricani cu bani europeni. Lucrările au fost scoase la licitație inițial, apoi licitația a fost anulată din cauza unor inadvertențe semnalate de organismul de verificare a documentațiilor de licitație. Acum licitația a fost reluată pentru acest proiect, și se așteaptă finalizarea ei pentru a se afla câștigătorul. Cele 13 blocuri sunt împărțite în două loturi diferite, iar primarul Dănuț Buhăescu speră să fie constructori interesați ca să se și realizeze lucrările. Celelalte două proiecte aflate în procedură de licitație sunt proiectul de reabilitare poduri și punți, și cel de regenerare urbană, în urma căruia va fi amenajată faleza Jiului. 

Două proiecte în evaluare la ADR Vest
În momentul de față, documentațiile pentru alte trei proiecte sunt în evaluare la ADR Vest. Primăria așteaptă vizita în teren a evaluatorilor. 
Primul dintre aceste proiecte se referă la reabilitarea termică a clădirii primăriei și al sediului asistenței sociale. A fost realizată documentația tehnică și s-au stabilit indicatorii economici.  Practic, dacă se obține finanțarea, sediul primăriei va fi reabilitat termic în același fel în care vor fi reabilitate blocurile de locuințe.
Un alt proiect pentru care s-au realizat deja documentațiile este cel care vizează realizarea a două ateliere pentru  Liceul „Retezat”. Lângă clădirea liceului stă în momentul de față abandonată o altă clădire, fosta popicărie. Aceasta urmează a fi reabi­litată și transformată astfel încât să găzdu­iască un atelier pentru prelucrarea lemnului și altul pentru alimentație publică și turism. 
Realizarea atelierelor ar implica nu doar amenajarea spațiilor, ci și dotarea atelierelor. 
În ședința de consiliu local de luna trecută, primul punct pe ordinea de zi viza inventarul mai amănunțit al acestor clădiri, în urma unei solicitări a Ministerului Dezvoltării.  Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter