01.07.2018,  11:38:46 | 0 comentarii | 437 vizualizari
Preasfinţitul Episcop Gurie / Va sfinţi Centrul de Zi pentru tineri şi copii „Sfânta Ecaterina”
de Corneliu BRAN

Luni, 2 iulie, Preasfinţitul Episcop Gurie se va afla la Petroşani.

Vizita înaltului prelat, însoţit de o mică delegaţie episcopală, se datorează faptului că începând cu orele 12:00 Preasfinţitul Episcop al Devei şi Hunedoarei va sfinţi noul Centru de Zi pentru tineri şi copii „Sfânta Ecaterina”, iniţiat şi pus în practică de fundaţia cu acelaşi nume, condusă de doamna Raisa Selaje, soţia preotului Iulian Selaje, parohul Bisericii „Sfânta Treime” din Petroşani.
Sediul centrului a fost amenajat la etajul clădirii care adăposteşte hala agroindustrială din Piaţa Centrală, pe partea laterală a acestuia, spaţiul fiind generos şi prielnic desfăşurării activităţilor social-educative cu copii şi tineri.
„Tot acest proiect se face cu binecuvântarea Episcopiei Devei şi Hunedoarei şi a Preasfinţitului Episcop Gurie, sub egida Protopopiatului Ortodox Petroşani şi cu susţinerea din partea parohiilor Petroşani I, Petroşani II şi Petroşani III. Luni, 2 iulie, Preasfinţitul Episcop Gurie va sfinţi acest centru de zi care va funcţiona sub auspiciile şi protecţia Sfintei Ecaterina, într-un spaţiu pus la dispoziţie de domnul Toma de la Realcom, lângă birourile dumnealor. După inaugurare, în perioada imediat următoare, doamna preoteasă Raisa Selaje, preşedintele fundaţiei, va desfăşura în acest centru tot felul de activităţi social-educative cu tineri şi copii, alături de alţi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române din cadrul Protopopiatului Ortodox Petroşani şi ai Episcopiei Devei şi Hunedoarei, care doresc să susţină acest proiect al fundaţiei. Fiindcă la sediu este amenajată şi o sală de confe­rinţe, în acest An Centenar vor exista conferinţe legate de acest mare eveniment al tuturor românilor şi multe alte activităţi legate de Marea Unire şi de Istoria României”, ne-a declarat părintele protopop de Petroşani, Petrache Creţu. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter