03.07.2018,  18:28:29 | 0 comentarii | 603 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / S-a făcut primul pas
de Gheorghe OLTEANU

În sfârşit, le-a venit şi lor rândul. Este vorba despre mai multe străzi din Vulcan care, omise ani în şir de pe lista lucrărilor de modernizare, vor fi, în sfârşit, puse la punct si asfaltate. Numai că treaba asta nu se va face cât ai bate din palme. Mai întâi trebuie parcurse câteva etape care vor dura ca timp.

Problema aceasta,
a străzilor care au aşteptat până când au ajuns să fie pline de gropi şi noroaie, a făcut obiectul a două proiecte de hotărâre dezbătute şi votate în şedinţa consiliului local vulcănean de la sfârşitul lunii trecute. Cel dintâi luat în primire a fost cel referitor la „aprobarea Notei conceptuale şi a Temei de proiectare pentru investiţia <>”. Ne referim la străzile din partea sudică a cartierului Sohodol, încadrate de case şi pe care, în urmă cu trei-patru ani, s-au efectuat lucrări de introducere a canalizării, un proiect apreciat de oameni la ora aceea. În momentul de faţă - după cum a menţionat şi primarul Gheorghe Ile în luarea sa de cuvânt – aceste străzi „sunt aşezate, nu mai sunt denivelări după ce s-a introdus (sic - n.a.) canalizare şi apa potabilă”. Tot primarul a amintit şi chestiunea care a mai rămas de rezolvat. Aceea a lucrărilor care „trebuie să fie în domeniul public al localităţii”, iar pentru asta „venim cu întabularea obiectivelor ce le avem de realizat. Facem întabularea şi, apoi, executarea lucrărilor”.

În mod asemănător
se va proceda şi în cazul străzilor, care sunt harcea-parcea, din partea de vest a Vulcanului: strada Coroeşti, strada Valea Lupşească, strada Valea Ungurului, strada Seciului şi strada Şocănească. 
Locuitorii lor se vor bucura, desigur, auzind asta, numai că trebuie spus că va mai curge apă pe pâraiele Ungurului şi Lupşească, până când, ieşind din curţile lor, oamenii vor da de asfalt. Întocmirea notelor conceptuale şi a temelor de proiectare necesare, în vederea înfăptuirii scopului propus de către primăria vulcăneană, va lua ceva timp. Posibil şi câţiva ani, dar important este că s-a făcut primul pas.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter