04.07.2018,  16:09:06 | 0 comentarii | 435 vizualizari
Spitalul de Urgență Petroșani are bucătărie nouă, ce va fi funcțională de luna aceasta
de Alina PIPAN

Astăzi, 4 iulie, a fost inaugurată la Spitalul de Urgență Petroșani bucătăria spitalului. 5,9 milioane de lei au fost investiți pentru ca bucătăria să poată produce 1.000 de porții de mâncare zilnic, la standarde europene.

90 la sută din fonduri vin de la Ministerul Sănătății, iar acest proiect al modernizării primăriei face parte dintr-un proiect mai amplu, cel de modernizare și dotare a spitalului. 10 la sută din finanțare o acoperă Primăria și Consiliul Local Petroșani.

Panglica a fost tăiată de managerul spitalului, Alin Vasilescu, directorul economic Claudia Brașoveanu și primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. A fost prezent la inaugurare și directorul medical Nicolae Giugulea.

Bucătăria veche era depășită atât moral, cât și tehnic, nemaiputând face față preparării mesei pentru pacienți în timp optim. Acum aceasta este dotată cu absolut toată aparatura necesară unei bucătării industriale. Bucătăria a fost compartimentată astfel încât alimentele să parcurgă un circuit anume. La parter se face recepția alimentelor, sunt sortate, carnea este depozitată în camerele frigorifice, legumele în alte camere frigorifice, pentru ouă a fost creată o cameră specială unde sunt sterilizate. La subsol se desfășoară bucătăria în sine. Și aceasta este compartimentată. Într-un loc se curăță și spală legumele, în altul se porționează carnea, iar pe plitele mari este gătită. Există și un compartiment special unde se pregătește desertul, iar mâncarea este transportată în spital cu ajutorul unui lift.

La inaugurare era prezent tot personalul bucătăriei, 6 bucătărese și un asistent dietetician. Acestea vor lucra în condiții mult mai bune decât până acum, și sunt foarte încântate de beneficiile noii aparaturi.

„Avem posibilitatea să gătim pentru 1.000 de persoane, peste capacitatea actuală a spitalului de 657 de paturi. Rația este de 10-15 lei/zi de pacient, în funcție de dieta pacientului. Pentru noi va fi mult mai eficient financiar să gătim mâncarea aici și să o distribuim, vom face acum și economie la consum. Bucătăria va putea fi pusă în funcțiune după ce vom obține toate avizele, sperăm noi la jumătatea lunii”, a menționat managerul Alin Vasilescu.

După implementarea acestui proiect, se va trece la etapa următoare, modernizarea spălătoriei.

„Este vorba de o investiție foarte importantă la blocul alimentar, care va permite acordarea unor servicii de calitate pentru pacienții din Petroșani. Investiția se face cu ajutorul Ministerului Sănătății care asigură 90 la sută din banii necesari, Consiliul Local acoperind ceilalți 10 la sută”, a menționat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

 

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter