05.07.2018,  15:42:54 | 2 comentarii | 1629 vizualizari
Un italian investește în două linii de producție la Lupeni. Se primesc deja CV-uri pentru noile locuri de muncă
de Alina PIPAN

Bahtalo,  proiectul european implementat pentru integrare socală, începe să producă efecte. Un investitor italian, care lucrează pe piața din România încă din 2004, a auzit de beneficiile programului european și a venit să investească la Lupeni.

Iată ce înseamnă ca un investitor să fie ajutat să își demareze afacerea: 80 de locuri de muncă deschise în perioada următoare, alte 150 în următoarele luni.

Bahtalo atrage investitori

Proiectul Bahtalo își propune să ajute comunitatea marginalizată a Lupeniului prin oferirea de asistență medicală, juridică, educație, specializarea în muncă, astfel încât persoanele neocupate să fie active pe piața muncii, copiii comunității protejați, bătrânii îngrijiți.

Pentru ca efectele programului să nu se sfârșească cu absolvirea unor cursuri de calificare, proiectul decontează oricărui investitor suma de 900 de lei timp de un an pentru fiecare persoană angajată, și alți 1100 lei lunar pentru specializarea la locul de muncă. Acest lucru l-a determinat pe investitorul italian să vină la Lupeni.

O linie de producție la Bărbăteni, alta  Vâscoza

Italianul are de gând să deschidă la Lupeni două linii de producție. I-au fost atribuite două hale, una la Bărbăteni, la fosta Fabrică de pâine, alta la Vâscoza, la fosta fabrică de plăpumi.

”I-am oferit investitorului halele, l-am ajutat să facă curățenie acolo, să strângă gunoiul, să îl care. Acesta a venit, și-a instalat sistem de supraveghere video, alarmă, a instalat utilitățile și până în data de 15 iulie primește CV-uri. Aici, la Bărbăteni, va deschide o fabrică de mobilă. Va produce mobilier de calitate, pentru export în general, realizat din piele. Este dispus să creeze 80 de locuri de muncă, ulterior, dacă va fi bine, să extindă linia de producție”, ne-a informat primarul.

La Vâscoza investitorul din Italia dorește crearea a 150 de locuri de muncă, dar nu se cunoaște încă ce dorește să producă aici. Cert este însă că va fi tot o linie de producție, în momentul de față investitorul așteptând utilajele și aparatura necesare.

Muncitorii, principala problemă

 Singura problemă este în momentul de față găsirea personalului calificat. Investitorul are nevoie de oameni care să cunoască meseria, sau care să își dorească foarte tare să o învețe și să o practice cu dăruire. Produsele de mobilier realizate la Lupeni sunt de înaltă calitate, și investitorul nu își permite pierderi.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (2 )

#1 Joan belmondo06.07.2018,  14:32:34
Imi place.as vrea mai multe detalii.ma intereseaza
#2 ez06.07.2018,  15:50:42
daca plateste b8ne poate mai gaseste oameni


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter