08.07.2018,  12:06:11 | 0 comentarii | 466 vizualizari
La Uricani / Cine nu lucrează dispare de la ajutorul social
de Gheorghe OLTEANU

Nici Uricaniul nu a fost ocolit de ploile din ultima vreme. Primarul Dănuţ Buhăescu recunoaşte că, pe lângă efectele sale benefice, aversele au făcut ca vegetaţia să crească şi să se înmulţească îngrijorător de mult. În unele locuri iarba ajunge până la genunchi.

De aceea,
primăria uricăneană a declanşat o amplă operaţiune de cosire a ierbii de pe spaţiile verzi. S-a început, fireşte, cu scurtarea celei de pe spaţiile ce mărginesc cele două bulevarde. Au fost locuri în care a trebuit să se intervină de două-trei ori, pentru ca treaba să fie treabă. Motocositoarele nu au ajuns încă pe faleza Jiului, dar asta nu înseamnă că acest îndrăgit loc de promenadă a fost uitat. Nicidecum. 

Problema este că,
la Uricani, a scăzut drastic numărul persoanelor beneficiare de ajutor social. La ora actuală, primăria uricăneană are în evidenţele sale cel mai mic număr de cetăţeni din Valea Jiului care solicită acest sprijin. Nu pentru că ei şi-ar fi găsit un loc stabil de muncă. Deloc. Este vremea fructelor de pădure, a ciupercilor, iar mulţi dintre cei cunoscuţi că trăiesc numai din ajutorul social oferit de primărie preferă ca, în lunile de vară, să bântuie pădurile în căutarea a ceea ce aceasta le oferă. Alţii sunt puturoşi, pur şi simplu. Dănuţ Buhăescu ştie foarte bine cu cine are de-a face, aşa că este categoric: „La mine cine nu munceşte dispare de la ajutorul social! Nu a trebuit să apară legea, la Uricani se întâmplă de mai demult asta!”.

În momentul de faţă,
în oraşul din vestul Văii Jiului există o acută lipsă de forţă de muncă. În acest context, s-ar simţi foarte mult contribuţia pe care beneficiarii de ajutor social ar putea s-o aibă la modernizarea străzilor, la lucrările de la blocuri, la construcţia de grădiniţe, la regenerarea urbană şi la altele aflate în curs. La Uricani sunt în curs de materializare proiecte ample, altele fiind pe cale să înceapă, care vor ridica standardul de civilizaţie al locuitorilor săi. Numai că ducerea lor la bun sfârşit depinde de atitudinea fiecărui uricănean. Chiar şi de a celor care stau după banii de la ajutorul social.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter