09.07.2018,  16:01:13 | 0 comentarii | 392 vizualizari
La liceele Leonida și Hermes s-au aplicat în cursul anului școlar 67 sancțiuni contravenționale
de Alina PIPAN

Conform unui raport prezentat luni, 9 iulie,  de Inspectoratul de Jandarmi al Județului Hunedoara, în anul școlar 2017- 2018, au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale în liceele din Petroșani. Leonida are cele mai multe sancțiuni pentru fumatul în incinta instituției.

Unităţile de învăţământ la care s-au asigurat măsuri de ordine şi siguranţă publică în anul şcolar 2017-2018 sunt următoarele: Colegiul Economic "Hermes" Petroșani, Colegiul Național De Informatică "Carmen Sylva" Petroșani, Școala Gimnazială "Carmen Sylva" Petroșani, Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" Petroșani, Școala Gimnazială "Ion Gheorghe Duca" Petroșani,  Școala Gimnazială Nr. 7 Petroșani.

Pe timpul executării misiunilor în perioada analizată în municipiul Petroşani au fost constatate 67 sancţiuni contravenţionale,  pentru fapte comise în zona a două  instituţii de învăţământ:

-    48 la Colegiului Național ”Dimitrie Leonida”. Dintre acestea 5 au fost pentru pătrundere fără drept cu încălcarea normelor legale de acces, 3 pentru adresarea de injurii, 36- pentru fumat în incinta instituţiei de învăţământ și 4 pentru provocare și participare la scandal;

-     19 la Colegiului Național Economic Hermes. 9 pentru pătrundere fără drept cu încălcarea normelor legale de acces, două  pentru adresare de injurii şi 8 pentru fumat în incinta instituţiei de învăţământ;

    În perioada de referinţă, s-au executat un număr de 52 activităţi de prevenire desfăşurate în cadrul orelor de curs în 18 locaţii, ocazie cu care au fost distribuite 119 materiale preventive şi au fost prezentate clipuri tematice, pe teme privind efectele şi riscurile consumului de tutun, alcool, droguri dar şi a consumului de plante etnobotanice.

”Având în vedere aspectele mai sus menţionate putem afirma faptul că la nivelul instituţiilor de învăţământ din judeţul Hunedoara, aflate în responsabilitatea unităţii noastre, nu s-au înregistrat evenimente deosebite, faptele antisociale constatate şi sancţionate de către jandarmii hunedoreni  având un pericol social relativ redus”, se arată în raport.

 

 

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter