10.07.2018,  12:28:35 | 0 comentarii | 378 vizualizari
După decizia CNSC, / Muzeul - reabilitat de o firmă din Sighetu Marmaţiei 
de Alina PIPAN

În cadrul proiectului „Reabilitarea clădirii Muzeului Mineritului și amenajare muzeistică”, Primăria Petroșani a atribuit luni lucrările de execuție. După soluționarea contestației de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), câștigă­toarea este Axa Reconst SRL, o firmă din Sighetu Marmației, care va realiza lucrările de modernizare pentru suma de 2.681.403 lei. Valoarea inițială a lucrărilor a fost de 3.014.175 lei.

Se vor  executa lucrări de reabilitare a clădirii în care funcționează „Muzeul Mineritului” și se are în vedere punerea în valoare a patrimoniului cultural prin amenajare muzeistică. Va fi redată funcționalitatea clădirii muzeului compusă din demisol, parter și pod prin executarea unor lucrări de reparații, intervenții de consolidare și intervenții structurale.
Până acum accesul în clădire era restricționat persoanelor cu dizabilități. Această restricție va fi reparată după  accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități locomotorii prin realiza­rea unei platforme-ascensor automate în zona accesului principal și construirea unui lift în interiorul clădirii care să asigure accesul de la demisol până în pod.
Se va realiza dotarea muzeului cu instalații, echipamente pentru asigurarea utilităților și a condițiilor de climatizare, siguranță la foc, antiefracție.
La exterior se va realiza amenajarea suprafeței exterioare de teren cu alei, trotuare, spații verzi, reali­za­rea unei platforme betonate pentru prezentarea exponatelor exterioare și a unui spațiu tip piațetă în fața clădirii.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter