10.07.2018,  18:22:52 | 1 comentariu | 591 vizualizari
În plin (încă) cod portocaliu, / Totul despre starea a drumurilor naţionale 
de Corneliu BRAN

După o lună de ploaie aproape zilnic, ne-am interesat care este situaţia drumurilor naţionale ce leagă zona Văii Jiului de celelalte judeţe şi de restul judeţului. Pentru aceasta am apelat la inginerul Ion Tudor, şeful secţiei Drumuri şi Poduri Tg.-Jiu din cadrul CNAIR. Veştile sunt cât se poate de bune în această privinţă. 

Pe defileu - circulație fără probleme
Situaţia şoselei naţionale ce trece prin Defileul Jiului şi care leagă judeţele Gorj şi Hunedoara este cât se poate de bună, ţinând cont de ce s-a întâmplat prin ţară şi de faptul că recent a fost finalizată modernizarea ei, ceea ce conduce la o siguranţă mult mai mare a traficului auto.
Ion Tudor ne-a spus marţi, 10 iulie, că pe Defileul Jiului n-au fost incidente cauzate de ploi. E drept că nici n-a plouat aşa de tare ca în alte părți.
„Stăm foarte bine pe acest defileu al Jiului cu drumul naţional şi din punct de vedere al traficului. N-au fost incidente, iar faptul că recent la lucrările efectuate la modernizarea acestui drum au fost reparate ori completate rigolele de scurgere a apei pluviale, podeţele şi lucrările de consolidare şi de protecţie a şoselei şi a zonelor cu posibil risc de cădere de piatră a făcut să nu avem probleme pe toată lungimea zonei muntoase. A fost ca un test, dacă vreţi, şi totul a fost bine. E adevărat, nici n-a plouat aşa de tare ca la Petroşani sau Rânca, dar a plouat, totuşi, sănătos şi de o lună încoace destul de des. Asta este bine, nici nu ne-am fi dorit probleme şi urmărim atent toate drumurile aflate în administrarea noastră”, a declarat Ion Tudor pentru ZVJ.

Mici viituri pe şoseaua ce duce spre Rânca
Legat de cei care vor să treacă muntele şi să ajungă în zona staţiunii Rânca, Ion Tudor avertizează că acolo au fost ceva probleme. Nu mari, e drept, dar e bine ca să ştie conducătorii auto, să fie prevăzători, mai cu seamă că încă n-am scăpat de ploi şi de vreme rea: „Ceva probleme au fost la şoseaua de la Rânca, din apropiere de Valea Jiului, peste deal cum s-ar zice. Acolo au venit ceva viituri, dar nu am avut parte de pagube sau distrugeri mai mari. Ceea ce a ţinut de noi a fost remediat şi traficul se desfăşoară acum şi acolo în condiţii bune”.

Reîncep lucrările la porţiunea hunedoreană de pe DN 7A
Drumul spre Voineasa ce leagă judeţele Hunedoara şi Vâlcea şi pe care se poate ajunge din Vale, via Jieţ-Petrila, înspre sudul ţării şi Capitală, DN 7A, este în lucrări de ani de zile pe bucata ce se întinde de sus din plai, cum spun petrilenii, de la intrarea în judeţ dinspre Vâlcea şi satul Jieţ, prin Cheile Jieţului, cale de vreo douăzeci de kilometri. Am tot relatat despre peripeţiile cu firma constructoare STRACO legat de lucrările de-acolo. Inginerul Tudor şi oficiali din Craiova din cadrul CNAIR ne-au tot ținut la curent cu situația.
În ultimii doi ani Tudor a fost singurul oficial care ne-a spus „că trebuie ca această firmă să continue lucrările deoarece are un contract pe care este obligată să-l respecte, iar finanţare pentru lucrări există”. Deşi a fost mereu contrazis, „că nu-i aşa şi că nu mai face nimeni acest drum”, de fiecare dată a avut dreptate. Chiar dacă, în urmă cu doi ani, lucrările au fost cu ţârâita, iar anul trecut cei de la STRACO şi-au strâns la un moment dat „jucăriile” şi au plecat din zonă. 
Vestea bună e că „de vreo două săptămâni firma s-a reîntors. Îşi va readuce utilajele, va organiza şantierul şi se va apuca de treabă. Are trei-patru luni la dispoziţie, până prin mijlocul lunii octombrie, să mai înainteze cu lucrările. Primul lucru ce trebuie să-l facă este să intervină la podeţul de la intrare pe DN 7A dinspre Jieţ”, ne-a spus Tudor.

Și gorjenii vor drumul Herculane-Uricani, via Valea Cernei!
Am mai auzit că un senator ALDE de Gorj, Scarlat Iriza, trage tare să obţină aprobări pentru începerea lucrărilor la drumul ce merge pe Valea Cernei spre izvoarele acestui râu! Da, aţi ghicit, este un tronson din drumul imaginar (deocamdată) ce ar trebui să lege Herculane de Uricani! 
Să nu ia și Scarlat Iriza de la Guvernul PSD ce a luat o Vale întreagă…Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 Mihai10.07.2018,  19:41:45
Modernizarea drumului DN 7A (Cheile Jietului) o poveste fara sfarsit ....


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter