10.07.2018,  18:26:29 | 1 comentariu | 650 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Spre Dealu Babii şi cu rele, şi cu bune
de Gheorghe OLTEANU

„Se lucrează la drumul din Dealu Babii. Consiliul Judeţean are în responsabilitate extravilanul”, aşa grăia Gheorghe Ile la şedinţa ordinară de consiliu local din luna trecută. Are dreptate, dar, deşi mă aşteptam s-o facă, nu a suflat un cuvinţel despre intravilanul acestui drum care este al primăriei.

Pe porţiunea asta,
de la Vulcan şi în toată Crividia, gropile au ajuns să fie una lângă alta şi una în alta. Practic, nici nu mai ai cum să le ocoleşti. Vai de maşinile celor care fac naveta la mină sau ale celor din partea de sus a cartierului. Lucrarea de cârpire s-a oprit aproape de podul de peste Jiu. Dovadă stau gropile, acum uitate, pregătite să primească o lopată-două de asfalt. Cei care aşteaptă repararea străzilor Teodora Lucaciu şi Crividia sunt amăgiţi cu promisiuni. Că se întocmeşte documentaţiei, în vederea realizării proiectului. Aceleaşi poveşti auzite de ani de zile. Un lucru e clar. Constructorii plătiţi de Consiliul Judeţean Hunedoara ajung, azi-mâine, vorba aia, cu lucrarea la punctul final, iar primăria vulcăneană nu are nici măcar proiectul care să-i permită să se apuce de partea ei de drum.

De la ultimele
case din Crividia mai mergi puţin până dai de asfalt. Practic, covorul asfaltic se întinde acum până mai jos de staţia de tratare a apei, iar de aici încolo o bucată cam de o sută de metri este aproape pregătită să fie acoperită cu acelaşi material. Mai departe, nici gând să-ţi mai supui la cazne maşina. Mergi ca-n palmă. E drept, la podeţ este o porţiune de drum încă neamenajată. Se va repara şi ea după ce va fi gata noul pod. După asta urmează minunăţia aia de vreo şaizeci de metri de drum îngust. Autoritatea publică locală nu a reuşit să-l lămurească pe proprietarul terenurilor de o parte şi de alta ca să renunţe la doi metri, acolo, pentru lărgirea drumului, aşa cum au făcut ceilalţi băbeni. Iniţial, constructorii au lăsat porţiunea asta aşa cum era, cu pământ, dar, ulterior, în acest an, odată cu reluarea lucrărilor, au acoperit-o cu asfalt.

Nu am zărit
prea mulţi muncitori la sfârşitul săptămânii trecute. Se aşternea piatră pe marginea drumului. Am numărat mai puţin de zece. Cu mecanicii de utilaje cu tot, dar şi cu şoferul autospecialei în care se afla pietrişul încărcat de o wollă. Autospeciala asta numai că nu zbura când a trecut pe lângă mine, aşa că am răsuflat uşurat, că am rămas cu parbrizul intact. Am oprit un pic la cârciuma lui Iliuţă. Patronul nu era acolo, dar l-am întâlnit pe un moş a cărui revedere mi-a făcut plăcere. O să aflaţi curând despre cine e vorba. Am ajuns uşor în culmea dealului şi de acolo am coborât în Merişor. Pe partea asta a dealului drumul este mult mai îngust decât în Dealu Babii. Mulţi dintre dumneavoastră au aflat de ce. Aici nu doar unul, ci mai toţi merişorenii au fost căpoşi şi nu au lăsat nimic de la ei, pentru lărgirea drumului. Cum te apropii de sat vegetaţia abundentă crescută pe margine îngustează foarte mult partea carosabilă. În plus trebuie să fii atent şi la gropi. Am răsuflat uşurat când am ajuns la intersecţia cu DN 66. De la mine de acasă şi până aici sunt cincisprezece kilometri. Cu mai puţin de douăzeci şi ceva dacă aş fi venit prin Petroşani.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 BMV 4810.07.2018,  23:52:15
Pe Ile nici in basca nu-l doare ca noi cei care locuim si circulam pe acest drum rupem masinile. Banii nostrii de taxe si impozite nu ajung in visteria primariei Vulcan Sa le fie rusine La fel o sa votam cand fa fi cazul


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter