11.07.2018,  15:02:58 | 3 comentarii | 1621 vizualizari
Veste bună pentru microbiști / Consiliul Local Petroșani a dat undă verde la fotbalul de liga a doua
de Loredana JUGLEA

Aleşii locali din municipiul Petroşani au votat marți proiectul cu tarifele de închiriere a bazei sportive din municipiu pentru formaţia nou promovată în Liga a II-a de fotbal, AS Energeticianul (fostă ACS Şirineasa). Astfel orașul va avea din nou echipă de liga a doua, după o lungă perioadă.

Tarifele pe care clubul le va achita la Petroşani sunt modice. Astfel, închiriere mini hotel - 10 lei/zi/persoană, taxă închiriere teren fotbal sintetic/gazon natural – 30 lei/oră. Tariful de închiriere a bazei sportive este de 125 lei/oră de întrebuinţare la partidele oficiale, pentru terenul central, iar taxa pentru terenul nr. 3 este de 5 lei/oră. Banii intră în bugetul Clubului Sportiv Municipal Jiul Petroşani, care va monitoriza orele pentru care se efectuează închirierea, dar şi valoarea încasărilor. Urmează ca toate aspectele înţelegerii dintre cele două părţi să fie perfectate, iar apoi reprezentanţii AS Energeticianul să se prezinte cu documentele necesare la federaţie, pentru ca echipa să fie înscrisă în Campionatul Ligii a II-a.

„Analizând Expunerea de motive nr. 282/2018, întocmită de consilierii locali Mihai Barbu, Valeriu Butulescu, Iulian Codreanu, Vlad Lăutaru, Eusebiu Durbacă, Nicolae lliaş, Carmen Negriei, Viorel Pascu, Mihail Radu, Ioan Rus, Milu Vladislav, prin care se propune modificarea şi completarea HCL nr. 117/2015 privind aprobarea unor taxe percepute de Clubul Sportiv Municipal Jiul Petroşani, pentru închirierea unor bunuri care aparţin Complexului Sportiv Jiul Petroşani, Consiliul Local a hotărât să aprobe modificarea art.1, lit. „b” şi „d” din HCL nr.117/2015. Și anume taxa închiriere mini hotel 10 lei/zi/persoană, taxă închiriere teren fotbal sintetic/gazon natural - 30 lei/oră cu ocazia desfăşurării unor turnee pe durata mai multor zile sau pentru antrenamente (terenurile nr,1 şi nr.2). Aprobă și completarea art.1, lit, „a”, din HCL nr. 117/2015f care va avea următorul cuprins: taxă închiriere bază sportivă: 3.000 lei/zi, respectiv 125 lei/oră, pentru terenul central. Aprobă completarea art.1 din HCL nr.117/2015, cu o nouă literă, litera „eH”, care va avea următorul cuprins: taxă închiriere pentru terenul nr. 3: 5 lei/oră. Taxele menţionate la articolul precedent, întră în vigoare la data adoptării şi se vor face venit la bugetul propriu al Clubului Sportiv Municipal Jiul Petroşani, care va monitoriza orele pentru care se efectuează închirierea, dar şi valoarea încasărilor. Consiliul local are obligaţia să sprijine sportul pentru toţi şi sportul de performanţă şi să asigure condiţiile organizatorice şi materiale de practicare a educaţiei fizice şi sportului în comunitatea locală. De asemenea, are obligaţia de a asigura cu prioritate, copiilor de vârstă preşcolară, tinerilor şi persoanelor în vârstă, condiţii pentru practicarea exerciţiului fizic, în vederea integrării sociale. Având în vedere faptul că nu a fost prevăzută posibilitatea închirierii terenului central doar pe durata partidelor, precum şi o taxă diferită pentru antrenamente pe terenurile 1, 2 şi 3, consilierii au propus completarea hotărârii. Totodată au propus reducerea taxei pentru închirierea mini hotelului la suma de 10 lei/persoană/zi, în considerarea celor care preced, precum şi pentru a face mai atractivă folosirea bazei sportive de către potenţialii investitori”, se arată în hotărârea CL.

 

Primăria va plăti utilitățile. Întreținerea bazei se împarte

Consilierii petroșeneni au avut discuții în contradictoriu în ceea ce privește plata utilităților la bază sportivă. „Primăria Petroșani va plăti utilitățile de la bază, dar va trebui să mai avem o discuție cu cei de la clubul Șirineasa. Oamenii de la primărie sunt deja pe bază, dar vor veni și cei din partea Șirinesei. Nu vom putea noi să ne ocupăm de tot. Șirineasa va sta la hotelul din incinta stadionului mai puțin pe perioada de iarnă. Am cerut prețul de 10 lei de persoană/zi pentru că nu este în sezon hotelier. Nu avem nici măcar lenjerii pe paturi sau femeie de serviciu”, a spus primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Pază la stadion

Consilierii au decis ca baza să aibă în sfârșit o pază. Nimeni nu va intra și va ieși de pe bază după propriul plac. Să știm cine intră, cine iese. „Va fi în permanență un om de pază la stadion. Cine va folosi baza va plăti. Nu poate intra nimeni după bunul plac”, a punctat primarul. Este bine că ne-am trezit și în ceasul al 12-lea, iar Ziarul Văii Jiului a atras în permanență atenția despre degradarea continuă a bazei, dar mai ales despre faptul că devenise a nimănui.

CSM-ul să fie sponsorizat

S-a vorbit apoi despre situația CSM-ului, în special despre echipa de fotbal CSM Jiul Petroșani, formație care activează în liga a patra. „Înscriem CSM Jiul în toamnă în campionat. O vom înscrie dacă avem jucători. Noi vrem și fotbal în Divizia B, vrem și în liga a patra”, a punctat Iacob-Ridzi. Consilierii au spus că ideal ar fi fost ca orașul să aibă echipa ei de liga a doua sau chiar liga 1, cu numele de Jiul, dar primarul i-a readus cu picioarele pe pământ. „Și eu vreau să fiu Brad Pit, dar nu se poate. E foarte greu. Tot spuneți de cei cinci la sută pentru sport, dar nu e atât de simplu”.

S-a propus apoi ca CSM-ul să fie ajutat de investitorul Nicolae Sarcină în termeni legali. O colaborare de sponsorizare între cele două părți. „Ar fi o soluție ca echipa de liga a patra să fie ajutată de omul de afaceri, să-i propunem un contract de sponsorizare, cum a și spus. Ar fi bine și pentru jucători pentru că vor avea continuitate și vor putea juca mai sus, să nu rămână doar la liga a patra”, au spus consilierii.

Reamintim consilierilor că deja s-a dat drumul pentru înscrierea în noul sezon al ligii a patra. Conform AJF Hunedoara, delegaţii echipelor se vor prezenta cu carnetele de legitimare, cu contractele jucătorilor non amatori, acolo unde este cazul, şi cu tabele cu jucătorii. Aceste tabele se pot descărca de pe site-ul AJF Hunedoara, iar cei care se ocupă cu completarea taberelor sunt rugaţi să nu uite să treacă, obligatoriu, în rubrica specificată, CNP-ul jucătorilor. Pentru echipele care au datorii la AJF Hunedoara nu se vor aplica vize pe carnete, şi, în plus, acestea nu vor putea face legitimări sau transferuri.

Jucătorii, ai cui sunt jucătorii?!

S-a ridicat apoi problema legată de grupele de juniori pe care ACS Șirineasa le-a folosit în campionatul trecut.

Lavinia Grigoriu: „Părinții s-au plâns de faptul și-au înscris copiii pe CSM Jiul și sunt revoltați că joacă în competițiile Șirinesei, fără acordul lor. Cum s-a ajuns ca acești copii de la CSM să joace la Șirineasa?!”.

Radu Polifronie: „Cred că s-a creat o confuzie. Nu este vorba despre juniorii CSM-ului pentru că noi avem juniori de 17-18 ani, iar juniorii pe care Șirineasa îi folosește au 11-12 ani. Este vorba despre niște juniori ai Școlii de Fotbal Jiul Petroșani, nicidecum ai CSM-ului. Eu nu am pus nicio ștampilă pe legitimarea lor la Șirineasa”, a spus Polifronie.

Banii din vânzarea de bilete să intre la primărie

Consilierul Mihai Barbu le-a reamintit celor prezenți la ședință că investitorul Nicolae Sarcină le-a propus ca banii din vânzarea de bilete să intre la primărie sau la CSM. „Omul ne-a zis să punem prețul la bilete și banii să intre în contul primăriei, ori al clubului”, a spus Mihai Barbu.

De partea cealaltă, directorul sportiv al CSM-ului, Radu Polifronie, a propus să se facă și abonamente de 100 de lei și el va fi primul care își va face un astfel de abonament. „Atunci vom vedea. Prin numărul de abonamente cât de multe ne place fotbalul. Cei care își fac abonamente să aibă intrare gratuită la meciuri”, a spus Polifronie.

Una peste alta concluzia finală este că Petroșaniul va respira din noul aerul unei ligi superioare. Oamenii primăriei mișună ca furnicile pe baza Jiul, făcând ordine de zor. Deci se poate. Nimic nu e imposibil. În dragoste și în război este posibil orice, spune o vorbă veche. Și uite că din dragoste pentru fotbal, dușmanul îți devine prieten și invers. Iar dacă scopul scuză mijloacele, atunci mijloacele să fie cele legale, iar scopul să fie fotbalul de performanță.

 

 

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (3 )

#1 Vasile11.07.2018,  19:02:57
Felicitari !
#2 Liga suporterilor11.07.2018,  20:46:04
Cum ramane cu preluarea palmaresului si schimbarea numelui echipei in Jiul?! La Petrosani va juca ACS Energeticianul Sirineasa?! Nu stiu cine a spus ca "in dragoste si in razboi este posibil orice"(!!!),dar stiu sigur ca Machiavelli a spus ca doar "scopurile nobile scuza mijloacele" si se referea la statul de drept!...
#3 volin12.07.2018,  11:23:23
sub ce nume se va inscrie echipa?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter