11.07.2018,  18:03:11 | 0 comentarii | 1020 vizualizari
Indiscutabil, după cum merge treaba, / Uricaniul va fi legat mai repede de Runcu, decât de Herculane
de Gheorghe OLTEANU

Împreună cu opt localităţi din judeţul Gorj, oraşul Uricani a depus la GAL (Gospodărie şi Acţiune Locală) un proiect care vizează achiziţionarea unei autospeciale de mici dimensiuni destinate activităţii de curăţenie şi de spălare a străzilor. Acest utilaj de mici dimensiuni, dar foarte fiabil, dispune de lamă de deszăpezire şi perie de aspirat, el fiind exact ceea ce-i trebuia administraţiei publice locale uricănene, pentru îmbunătăţirea activităţii de salubrizare stradală. 

Dintre toate
cele opt comune gorjene cu care colaborează, Uricaniul ţine aproape mai mult de comuna Runcu, aflată sub versantul sudic al muntelui Arcanu, de care o leagă DJ 672C. Ei bine, noutatea constă în faptul că, în momentul de faţă, există un protocol de colaborare între judeţele Hunedoara şi Gorj care are în vedere ca, din 2019, să se prevadă, de la bugetele judeţene, banii necesari realizării documentaţiilor tehnice necesare începerii lucrărilor de modernizare a acestui drum. Se are în vedere ca drumul judeţean dintre Uricani şi Runcu, în lungime de 22 de kilometri, să dispună de două benzi de circulaţie, ambele asfaltate, dar şi de facilităţi - pensiuni, stâne etc. - care să facă din ele o atracţie pentru turişti.

La ora aceasta,
judeţul Hunedoara a avansat bine cu demersurile necesare, astfel că, în 2019, va mai avea nevoie numai de proiectul tehnic. În acest fel, cel mai târziu la începutul anului 2020 va avea loc licitaţia pentru desemnarea constructorului. De partea cealaltă a muntelui, gorjenii, grăbiţi să-i ajungă din urmă pe hunedoreni, dau bice, ca să termine studiul de fezabilitate şi să pornească proiectul tehnic. În aceste condiţii, ţinând seama că, pentru drumul spre Herculane, primăria uricăneană primeşte, de la factorii guvernamentali, promisiuni peste promisiuni, Uricaniul va ajunge - mulţumită colaborării celor două consilii judeţene - să aibă, mai degrabă, legătură cu Gorjul, decât cu Caraş-Severinul.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

* * *
Locuri de muncă


* * *
Publicitate


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter