26.07.2018,  13:44:48 | 0 comentarii | 701 vizualizari
De-a „Popa Prostul”… Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a dus muncă de lămurire pentru a-i convinge pe Barbu și Vladislav că problema canalizării trebuie rezolvată acum!
de Alina PIPAN

În ședința extraordinară care a avut loc miercuri, 25 iulie, la Petroșani, ultimul punct pe ordinea de zi viza reconfigurarea canalizării din Petroșani, lucrare ce trebuie derulată de Apa Serv Valea Jiului, dar uzând de banii din dividendele pe care societatea de apă și canal le-a repartizat pentru Primăria Petroșani, aferenți anului trecut.

După ce de mai bine de un an primarul insistă la Apa Serv Valea Jiului asupra necesității reconfigurării canalizării, și în sfârșit este ascultat, ieri se poticnise în incapacitatea unor consilieri locali de a face diferența între două puncte diferite, unul referitor la prețul apei pluviale, altul - la necesitatea acestei investiții.
Consilierii ALDE Barbu și Vladislav au atacat subiectul referindu-se la prețul apei pluviale care este, într-adevăr, exagerat, ZVJ trăgând înaintea celor doi semnalul de alarmă. Referitor la acest subiect, primarul a fost de acord și a promis tranșarea lucrurilor printr-o invitație în consiliul local a conducerii Apa Serv.
Neînțelegerea a apărut însă când cei doi insistau că intervențiile la sistemul de canalizare trebuie să se facă din banii Apa Serv nu din banii primăriei, iar banii din dividendele Apa Serv sunt de fapt ai primăriei. 
Primarul a explicat că banii din dividende pe care îi primește Petroșaniul se pot folosi doar pentru investiții în infrastructura de apă și canalizare, iar grija principală este aceea de a rezolva problema inundării străzilor. 
Nu și nu, vreo 25 de minute, cei doi au trebuit convinși că este important ca această problemă să fie rezolvată cât mai repede. S-au legat de cum a fost realizat devizul, cine l-a semnat, de prețul apei pluviale, de faptul că Apa Serv a acuzat CL Petroșani că ei au fost de acord cu creșterea tarifelor, că e treaba Apa Serv să rezolve cana­lizare, deși, să nu uităm, infrastructura este a primăriei, dată în exploatare către Apa Serv. La un moment dat, am crezut sincer că cei doi joacă cartea „Popa Prostul” pentru a nu trece un proiect ce aduce deservicii imaginii publice a primarului, înjurat, pe nedrept de fiecare dată când iese apa în stradă.
Într-un final, consilierul Mihai Barbu a cedat și a votat pentru. Vladislav a ținut-o pe a lui (Ha! Ha! Ha! – n.r.).  
Prin obiectivul realizat se propune descărcarea acumulărilor de ape provenite din precipitații abundente din zonele cu declivitate mare de la intersecții de străzi, unde sunt acumulări din cauza amenajărilor necorespunzătoare. Totodată, se dorește evacuarea apelor uzate menajere prin separarea acestora de cele pluviale și reducerea debitelor acestora în situațiile cu precipitații abundente când se creează inundații la intersecțiile străzilor, în parcări.
Valoarea totală a investițiilor este de 125.503 lei, sumă finanțată din dividendele aferente UAT Petroșani, atât cele neconsumate din anul 2016, cât și cele care au revenit pentru anul 2017, și cuprinde lucrările în zonele cele mai vulnerabile.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter