29.07.2018,  11:39:16 | 0 comentarii | 786 vizualizari
La Spitalul Municipal Lupeni / Doar 40 la sută din posturile de medici  sunt ocupate
de Alina PIPAN

Spitalul Municipal Lupeni are 69 posturi de medici normate, din care 27 sunt ocupate, 42 vacante. Așadar, funcționează cu doar 40 la sută din necesarul de medici, restul fiind libere.

Din partea spitalului a ajuns la  Consiliul Local Lupeni o cerere de reorganizare a Biroului RUNOS în două compartimente: compartimentul resurse umane, normare, organizare - două posturi, și compartimentul de salarizare, 2 posturi.  Proiectul de modificare a organigramei este acum în dezbatere publică.
În total, din cele 339 posturi,  213 ocupate, 126 neocupate. Spitalului îi lipsesc, de exemplu, și un  kinetoterapeut sau un fizician. Personal mediu sanitar are 133 de posturi normate, din care ocupate 95, vacante - 38. Personal auxiliar sanitar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, spălătorese, etc.) are 84 de posturi, din care 29 sunt libere. 
Organizarea structurii medicale a unui spital trebuie avizată în prealabil de Ministerul Sănătății însă organizarea aparatului administrativ al spitalului este atributul managerului acestei intituții și comitetului director. Modul de organizare decis de comitetul director este avizat de consiliul de administrație al spitalului public și aprobat de consiliul local. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter