30.07.2018,  18:58:59 | 0 comentarii | 815 vizualizari
La CSM Mihai Viteazu Vulcan / Bugetul de patru miliarde de lei vechi alocat pentru acest an ar fi insuficient
de Gheorghe OLTEANU

La penultimul punct de la ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local al municipiului Vulcan a fost prezentat „Raportul de activitate al CSM Mihai Viteazu Vulcan pe perioada ianuarie-iunie 2018 şi propunerile de activităţi cu proiecţie bugetară în perioada iulie-decembrie 2018. Despre toate astea a vorbit pe larg Daniel Gheorghe Duna, directorul acestui aşezământ sportiv vulcănean.

Vorbitorul a enumerat
activitatea bună din cele cinci secţii ale clubului, punând accent pe rezultatele notabile de la secţia de şah, în care clubul are o campioană naţională, şi de la cea de arte marţiale. A amintit şi de demersurile făcute, în vederea înscrierii echipei de handbaliste junioare 3 în FRH, pentru ca fetele să poată juca în competiţiile campionatului naţional. Au fost rezultate bune în prima jumătate a acestui an, a apreciat directorul clubului sportiv municipal, după care a trecut la capitolul fotbal. Daniel Duna a amintit de binefacerile schimbării de legislaţie care au permis să se încheie contracte cu fotbaliştii, pentru ca ei fie plătiţi pentru prestaţia lor. A adus în discuţie şi ţelul conducerii clubului şi al secţiei de fotbal. Acela care, de la anul, echipa de fotbal vulcăneană să promoveze şi să activeze în divizia a treia.
Consilierul local George Bălţatu a vrut să afle dacă se are în vedere şi constituirea unei secţii de tenis. După care a fost curios să ştie mai multe despre intenţia de promovare în Liga a III-a. A recunoscut că nu cunoaşte prea multe despre fotbal, dar este de presupus că, jucând într-o divizie superioară, costurile vor fi mai mari. Nu s-a înşelat deloc. Începând de la baremul de arbitrate totul se modifică. Dacă, de exemplu, în Liga a IV-a, pentru meciurile desfăşurate acasă, se plătesc 600 de lei/ arbitru, cu o divizie mai sus, pentru aceeaşi prestaţie, unui arbitru trebuie să i se decarteze în mână 3.800 de lei. Ca să nu mai vorbim de celelalte cheltuieli.

Consilierului local Mihai Costel
îi este neclar de ce copiii de la şah şi arte marţiale nu sunt recompensaţi pentru rezultatele lor? I s-a răspuns că legislaţia nu permite acest lucru. Singura modalitate ar fi aceea de a se încheia contracte cu tinerii care au peste şaisprezece ani. Ca în cazul fotbaliştilor. Clubul sportiv municipal vulcănean nu poate să facă nimic nici în cazul Oanei Şchiopu, campioană naţională la şah, pentru ca ea să poată participa la campionatul mondial. Singura entitate care o poate ajuta financiar este Federaţia Română de Şah. Consilierul Nelucu Lung a vrut să ştie, chiar de la directorul clubului, dacă asumarea de către consiliul local a acestui raport de activitate ar presupune, automat, şi rectificarea bugetului alocat CSM „Mihai Viteazu” pentru acest an? O întrebare interesantă, fiindcă, în acest mod, s-a aflat că bugetul de 400.000 de lei pe care clubul sportiv îl are la dispoziţie în 2018 ar fi insuficient dacă este vorba şi despre lucrările de construcţie care trebuie efectuate la stadion. Numai pentru cele de hidroizolaţie ar fi nevoie de 60.000 de lei, a apreciat Daniel Duna. Per total, pentru ca să facă tot ce-ar fi de făcut, CSM Mihai Viteazu ar fi avut nevoie, în acest an, de 570.000 de lei. Cinci miliarde şi şase sute de milioane de lei vechi.

Soluţia de a veni
în sprijinul financiar al clubului sportiv municipal vulcănean a găsit-o primarul Gheorghe Ile. El i-a îndemnat pe consilierii locali să doneze, lunar, câte o sută de lei, pentru susţinerea echipei de fotbal. „Câţi oameni din Vulcan nu ar da o sută?”, a întrebat el retoric, deşi, cu puţin timp înainte, Daniel Duna amintise despre reticenţa unor oameni potenţi din punct de vedere financiar atunci când li s-a propus sponsorizarea activităţilor sportive. Singura care s-a arătat optimistă la propunerea primarului a fost doamna consilier local Eugenia Bărbiţă. Nu ştiu în ce măsură ar fi dispuşi la un asemenea demers ceilalţi colegi de consiliu ai dumneaei, din moment ce, să ne aducem aminte, mai demult, la o şedinţă a susţinătorilor fostului Club Sportiv Vulcan, însuşi Ile venise cu o asemenea iniţiativă. Din care – mai trebuie să vă spun? – s-a ales praful.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter